Mücap Ofluoğlu yaşamını yitirdi

 Sanatçı için yarın saat 10.00'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören yapılacak.Tiyatro sanatçısı Cem Davran, Hürriyet Dünyası'na Ofluoğlu'nu, "Türk tiyatrosunun yaşça ve kariyer olarak en önemli ustasıydı" diyerek anlattı. Davran sözlerini şöyle sürdürdü:"

Mücap Ofluoğlu yaşamını yitirdi

 

Sanatçı için yarın saat 10.00'da Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören yapılacak.

Tiyatro sanatçısı Cem Davran, Hürriyet Dünyası'na Ofluoğlu'nu, "Türk tiyatrosunun yaşça ve kariyer olarak en önemli ustasıydı" diyerek anlattı. Davran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onu son dönemde daha da önemli kılan hasta haliyle, o soğuklarda kalkıp İstanbul Şehir Tiyatroları'na destek vermesi ve oradaki sözleriyle bizi ağlatmasıydı. 'Buraya ağlamaya değil, sizleri alkışlamaya geldim' demişti. Hiç unutmam o sözü. Çok büyük bir ustaydı. Ruhu şad olsun. Biz 'Ustaların üzerine yıldızlar yağsın' deriz, onun için de aynı şeyi söyleyeceğim."

 

Süheyl Uygur ise "Çok önemli bir ustaydı; hepimizin başı sağolsun. Umudumuz o ki inşallah bu ustaların yerleri doldurulamasa da tiyatro uğruna savaşacak, tiyatroyla birlikte yaşayacak genç arkadaşlarımız yetişirler" diye konuştu. Ofluoğlu'nu "Mesleğimizin en yaşlı temsilcisi" diye niteleyen Zafer Algöz sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden üzüntülerini dile getirirken, Ayşen Gruda, Ofluoğlu'nun önemini Hürriyet Dünyası'na şu sözlerle anlattı:

"Önemli bir insan, önemli bir oyuncuydu. Yıllarını Şehir Tiyatroları'na veren muhterem bir insan, eski bir İstanbul beyefendisiydi. Bilgiliydi, kültürlüydü... Başımız sağolsun."

 GÖZYAŞLARINI TUTAMAMIŞTI

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yapılan yönetim ve tüzük değişiklikleri tiyatro sanatçıları tarafından 10 Mayıs 2012'de protesto edilmiş, 90 yaşını deviren usta tiyatrocu, yönetmen ve yazar Mücap Ofluoğlu’nun yaptığı konuşma sırasında duygusal anlar yaşanırken hem kendisi hem de tiyatro sanatçıları gözyaşlarını tutamamıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam