Mobilya devinde skandal!

Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu'nun (CPSC) yaptığı incelemeler sonrasında, IKEA'nın 27 milyon şifonyeri geri çağıracağı belirtildi.Yapılan denetimlerin ardından, şirkete ait şifonyerler duvara tam olarak monte edilmediği sürece, çocuklardan uzak tut

Mobilya devinde skandal!

Tüketici Ürünleri Güvenliği Komisyonu'nun (CPSC) yaptığı incelemeler sonrasında, IKEA'nın 27 milyon şifonyeri geri çağıracağı belirtildi.

Yapılan denetimlerin ardından, şirkete ait şifonyerler duvara tam olarak monte edilmediği sürece, çocuklardan uzak tutulması gerektiği sonucuna varıldı. Şirket, şifonyerlerin duvara montesi konusunda müşterilerine ücretsiz hizmet sağlayacağını açıkladı.

IKEA'dan satın alınan yaklaşık 7 milyon Malm modelindeki şifonyerlerin de bu 27 milyon ürünün içinde yer aldığı belirtildi.

2014 yılında, Malm modelinin üzerine düştüğü iki çocuk hayatını kaybetmişti.
Ne şirket ne de CSPC bu olayı resmi bir geri çağırma olarak tanımlamasa da yapılan şey teknik olarak bir geri çağırma anlamına geliyor.

IKEA TÜRKİYE

IKEA Türkiye'den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam