Miniklerin vicdanına bir alkış!

Çorum Samanyolu Koleji İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencileri mavi kapak kampanyası düzenleyerek 84 yaşındaki yürüme engelli Elif Bars'ın umudu oldu.  Yürüme özürlü hastalar için tekerlekli sandalye hediye etmek için mavi kapak toplama kampanyası düzenleyen

Miniklerin vicdanına bir alkış!
Çorum Samanyolu Koleji İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencileri mavi kapak kampanyası düzenleyerek 84 yaşındaki yürüme engelli Elif Bars'ın umudu oldu. 
 
Yürüme özürlü hastalar için tekerlekli sandalye hediye etmek için mavi kapak toplama kampanyası düzenleyen öğrenciler, kampanya boyunca topladıkları mavi kapakları biriktirdi. Öğrenciler kampanya için öncelikle Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi ile irtibata geçti. Dernek yetkililerinden topladıkları mavi kapaklar karşılığında tekerlekli arabayı nasıl alacaklarını öğrenen çocuklar, kapakları toplamalarının ardından bir kişinin tespit edilmesini talep etti. 
 
Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi de 84 yaşında Elif Bars isimli ihtiyaç sahibi bir nineyi belirleyerek öğrencilere bilgi verdi. Çorum Samanyolu Koleji'nde Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi Başkanı Yusuf Hoşnut'unda katıldığı törenle, kampanya sonunda alınan tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi Elif Bars'a teslim edildi. 
 
Teslim töreninde konuşan Yusuf Hoşnut, öğrencilerin küçük yaşta olmasına rağmen bu duyarlılığı göstermelerinin çok önemli olduğunu söyledi. Hoşnut, "Öğrencilerimiz yaptıkları bu çalışmayla hem çevre kirliliğinin önlenmesine, hem de geri dönüşümle ekonomiye katkı sağladılar. İhtiyaç sahibi büyüklerinin hayatını kolaylaştıracak büyük ve anlamlı bir yardım yaptılar. Kampanyaya katılan bütün çocuklarımıza teşekkür ediyor, onları yetiştiren ailelerine ve öğretmenlerine şükran duyuyorum." dedi.
 
Kampanyaya katılan küçük öğrenciler, tekerlekli sandalyenin Elif Bars'a teslimi sırasında duygulu anlar yaşadı. Okul müdürü Şeref Aydur, öğrencilere küçük yaşlarda evrensel insani değerler kazandırmanın çok önemli olduğunu, bu yaşlarda kazanılan güzel davranışların ömür boyu kalıcı olduğunu ifade etti.
 
Samanyolu Koleji olarak öğrencilerine sosyal sorumluluklar kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Aydur, "İnsana sevgi ve saygı duymayı, hoşgörüyü, merhameti, empatiyi uygulamalı projelerle öğretmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede 1'nci sınıfta öğrenim gören minik öğrencilerimiz güzel bir çalışma yaptılar. Bu örnek çalışmayı başlatan Salih Balcı ve Göktuğ Öztekin isimli öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün öğrencilerime teşekkür ediyorum. "ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam