Minibüs şarampole düştü:12 yaralı

Kaza, Muş-Kulp karayolunun Şenyayla mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Diyarbakır'dan Muş istikametine gelmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 21 LA 150 plakalı yolcu minibüsü, şarampole düştü.Kazada Neşe Bebit, Hatice Çetin, Murat Na

Minibüs şarampole düştü:12 yaralı

Kaza, Muş-Kulp karayolunun Şenyayla mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Diyarbakır'dan Muş istikametine gelmekte olan ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 21 LA 150 plakalı yolcu minibüsü, şarampole düştü.

Kazada Neşe Bebit, Hatice Çetin, Murat Nazlıcan, Gülbahar Kaya, Barış Kurt, Sündüz Coşar, Mehmet Karadağ, Nuran Kaya, Fırat Öztürk, Nazım Deniz, Mehmet Taymaz ve Mahmut Yıldırım isimli şahıslar yaralandı. Yaralılar, kazayı haber alan ve olay yerine giden Şenyayla Taşımacılığa ait yolcu minibüsleri tarafından merkeze bağlı Kızılağaç beldesi yakınlarına getirildikten sonra ambulansla Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Kazadan önce sürücüyü defalarca uyardıklarını belirten Nazım Deniz isimli kazazede, sürücünün kendilerini dinlemediğini savunarak, "Sürücü Diyarbakırlı ve bu bölgedeki ağır kış şartlarından bilgisi yok. Kendisini yavaş gitmesi ve zincir takması için defalarca uyardık ama bizi dinlemedi. Bir defa kaza atlattık ama sürücü yine de süratli gitti. Köprüye geldik ve şarampole düştük" dedi.

Fırat Öztürk isimli kazazede ise, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı iddia ederek; "Yolcular sürücüyü defalarca uyardı. Yolda buzlanma vardı. Sürücü hızlı gidiyordu. Köprüye geldikten sonra şarampole düştük, sonrasını hatırlamıyorum" diye konuştu.

Kazazedeleri hastanede ziyaret eden Muş Valisi Ali Çınar, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, "Doktorlarımız, hastane çalışanlarımız yaralılarla ilgileniyorlar. Gerekli tetkikler yapılıyor ve en kısa zamanda sağlıklarına kavuşacaklarını umuyorum. Kazanın sebebi hakkında bilgim yok ama gerekli araştırma yapılıyor" dedi.

Araç sürücüsü Kulp İlçe Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler