Mimarların Mimar Bakan Memnuniyeti

Çevre ve Şehircilik Bakanı mimar olunca alo 181'e tebrik telefonları yağmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir mimar olan Fatma Güldemet Sarı'nın atanması mimarları ve mimarlık fakültesinde okuyan üniversite öğrencilerini memnun etti. Vatandaş

Mimarların Mimar Bakan Memnuniyeti

Çevre ve Şehircilik Bakanı mimar olunca alo 181'e tebrik telefonları yağmaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir mimar olan Fatma Güldemet Sarı'nın atanması mimarları ve mimarlık fakültesinde okuyan üniversite öğrencilerini memnun etti. Vatandaşların memnuniyeti bakanlığın 7/24 hizmet veren ve merkezi Trabzon'da bulunan "Alo 181 Hattı'na yapılan aramalara da yansıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mevzuatına ilişkin tüm konularda soruları yanıtlayan ve çevresel şikayetleri de illerde ilgili birimlere ileten çağrı merkezine son bir haftada mimarlardan çok sayıda telefon geldiği belirtildi.

Kendilerini mimar olarak tanıtan vatandaşlar yaptıkları aramalarda mimar olan Fatma Güldemet Sarı'nın göreve gelmesinden ötürü büyük memnuniyet duyduklarını açıkladılar. Vatandaşlar tebrik telefonlarında Bakan Sarı'nın göreve gelmesiyle birlikte Türkiye'de şehircilik hizmetlerinin daha pozitif yönde gelişeceğini ifade ettiler.

Alo 181'e yapılan arama örneklerinden bazıları şu şekilde:

"Bir mimar olarak gurur duydum, sayın bakanımıza tebriklerimizi iletin, Türkiye'de yapılaşmanın artık daha fazla sanat içerikli olacağına inanıyorum."

"İnanıyorum ki bakanımız döneminde yöresel mimari gelişecek, Kentsel Dönüşüm çalışmalarında da mimari dokunun üzerinde titizlikle durulacaktır. "

"Mimarlık fakültesi öğrencisiyim Sayın Sarı'nın TRT Haber'deki konuşmalarını dinledim, yatay yapılaşma, doğa ve toprakla iç içe bir şehircilik modeli ve geri dönüşümle ilgili düşünceleri çok güzeldi."

"Mimarlık ince ruhlu sanatsal insanların işidir. Bu ruh yapısı Bakanlığa yansırsa Türkiye kazanır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam