Milli tekvandocular şampiyonluğa yürüyor

Milli tekvandocular Servet Tazegül ve Nur Tatar, Dünya Tekvando Şampiyonası’nda yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi. Servet Tazegül ve Nur Tatar, yarı final maçlarına yarın çıkacaklar.Erkekler 68 kiloda mücadele eden 2012 Londra Olimpiyat Oyunlar

Milli tekvandocular şampiyonluğa yürüyor

Milli tekvandocular Servet Tazegül ve Nur Tatar, Dünya Tekvando Şampiyonası’nda yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi. Servet Tazegül ve Nur Tatar, yarı final maçlarına yarın çıkacaklar.

Erkekler 68 kiloda mücadele eden 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Şampiyonu Servet Tazegül, seri başı olarak ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Kolombiyalı Miguel Ange Trejos’u 19-9 yenen Servet Tazegül, üçüncü turda Sırbistan’dan Ivan Puresevic’i 10-5’lik skorla mağlup etti. Dördüncü turda Bulgaristan’dan Vladimir Dalakliev ile karşılaşan milli sporcu, bir ara 7-1 geriye düşmesine rağmen karşılaşmayı 15-11 kazanmayı başardı. Çeyrek finalde Amerikalı Terrence Jennings ile karşılaşan Servet Tazegül, ilk raundu 3-1 geride kapatmasına rağmen sonraki raundlarda karşılaşmaya ağırlığını koydu ve yaptığı tekniklerle rakibini 13-11 mağlup etmeyi başardı. Servet Tazegül, yarı finalde Kore’den Dong-yun Shin ile karşılaşacak.

Bayanlar 68 kiloda tatamiye çıkan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın gümüş madalyalı sporcusu Nur Tatar, seri başı olduğu için ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Kazakistan’dan Feruza Yergeshova’yı 10-3 mağlup eden Nur Tatar, 3. tura yükseldi. Milli sporcu, üçüncü turda Slovenya’dan Franka Anic ile karşılaştı. Sloven rakibini 4-1 yenen milli tekvandocu, çeyrek finalde dünya sıralamasında ikinci sırada bulunan Fransız Haby Niare ile eşleşti. Nur Tatar ile Haby Niare’nin karşılaşması nefesleri kesti. Son raunda 1-1 eşitlikle girilirken, 1 sayı daha bulan Nur Tatar, 2-1 öne geçti. Fransız rakibinin son saniyelerdeki ataklarına iyi cevap veren Nur Tatar, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Nur Tatar, yarı finalde Kolombiyalı Katherine Dumar ile finale yükselebilmek için karşılaşacak.

Servet Tazegül ile Nur Tatar’ın yarı final maçları yarın TSİ ile 17.00’de başlayacak. Yarın ayrıca, bayanlar 53 kiloda Hatice Kübra Yangın, +73 kiloda Nafia Kuş ile erkekler 54 kiloda Mehmet Dolaş, ilk müsabakalarına çıkacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam