Midesinden tamirci seti çıktı!

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle zeka geriliği olan ve konuşma özürlü 21 yaşındaki Süleyman Tosun, artan karın ağrıları nedeniyle Gölmarmara Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Manisa Merkez Efendi Devle

Midesinden tamirci seti çıktı!

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde çocukken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle zeka geriliği olan ve konuşma özürlü 21 yaşındaki Süleyman Tosun, artan karın ağrıları nedeniyle Gölmarmara Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Süleyman Tosun'un çekilen filmlerinde, midesinde ve bağırsaklarında çeşitli metal cisimlerin olduğu fark edildi.

YENİ BİR YÖNTEMLE AMELİYAT EDİLDİ

Cisimlerin çıkarılması için Tosun ilk kez uygulanan 'pilorik modifiye eksizyon' yöntemi ile ameliyat edildi. Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah İsmet Sağlam, Mustafa Özsoy, Fatih Haskaraca yönetimindeki ekip, yaklaşık 3 saat süren operasyon sonucunda Tosun'un midesi ve kalın bağırsağından, farklı ebatlarda 2 adet İngiliz anahtarı, bir çakmak, bir çay kaşığı, bir anahtar, 11 adet pet şişe kapağı, bol miktarda naylon poşet parçası ve çok sayıda küçük demir parçası çıkartıldı. Yaklaşık 3 ay süren tedavi sürecinin ardından Süleyman Tosun sağlığına kavuştu.

SAYILI VAKALARIN ARASINDA

Literatür böyle bir vakaya daha önce hiç rastlamadıklarını ifade eden Genel Cerrah Fatih Haskaraca, "Süleyman gerek uygulanan cerrahi prosedür, gerekse vakanın ilginçliği nedeniyle dünyada sayılı vakaların arasına girdi. Özelikle 12 parmak bağırsağında oluşan yaralanmada daha önce hiç uygulanmamış, tanımlanmamış bir cerrahi prosedürü uyguladık ve hastayı sağlığına kavuşturdukî dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler