Midesinden "diş protezi" çıktı

Konya Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir A'nın (30) karın ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi. Hastaya endoskopi yaptıklarını aktaran Erenoğlu, şöyle konuştu: "Hastamız, bi

Midesinden "diş protezi" çıktı

Konya Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadir A'nın (30) karın ağrısı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi. Hastaya endoskopi yaptıklarını aktaran Erenoğlu, şöyle konuştu: "Hastamız, bize başvurduğunda karnı tok olmasına rağmen endoskopi işlemi uyguladık. Bu işlem esnasında cihazla, birbirine yapışık 3 tane protez dişi çıkarttık. Herhangi bir komplikasyon olmadı. Hastamız gayet iyi durumda. Bu diş mideden aşağı inmiş olsaydı, bağırsakta çok daha ciddi sorunlara sebep olabilirdi. Genellikle protez diş, para, anahtar, çivi gibi değişik ebatlardaki cisimler yutulabiliyor. Midenin boşalma zamanı dediğimiz bir zaman var. O zaman içerisine geldiğinde endoskopik işlemle herhangi bir acı sızı olmadan, ameliyata gerek duymadan cisimleri çıkartabiliyoruz."

Midesinden diş protezi çıkarılan Kadir A. ise yaklaşık bir hafta önce diş ağrısı şikayetiyle doktora gittiğini söyledi.

Muayenenin ardından doktorunun dişlerin yeniden yapılması gerektiğini söylediğini anlatan Kadir A, "Doktor, aynı gün yapıştırma yöntemiyle geçici diş protezi taktı. Dün diş ağrısı yaşamaya başladım. Sabah da midemde ağrı ve yanma başladı. Hastaneye geldim, ultrason çektirdim. Yapılan endoskopi sonucu midemdeki dişler çıkarıldı. Şu anda ağrı, sızı duymuyorum, çok rahatım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam