Midesinden bakın ne çıktı!

Van'da psikolojik rahatsızlığı bulunan 22 yaşındaki gencin yuttuğu kol saati, kapalı ameliyatla mideden çıkarıldı.Mide ağrısı şikayetiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne başvuran Erhan Ö'nün kol saati yuttuğu tespit edildi. Psi

Midesinden bakın ne çıktı!

Van'da psikolojik rahatsızlığı bulunan 22 yaşındaki gencin yuttuğu kol saati, kapalı ameliyatla mideden çıkarıldı.

Mide ağrısı şikayetiyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne başvuran Erhan Ö'nün kol saati yuttuğu tespit edildi. Psikolojik rahatsızlığı bulunan Erhan Ö'nün midesindeki saat, kapalı ameliyatla (laparoskopi) çıkarıldı. Operasyonu gerçekleştiren Dr. Ümit Haluk İliklerden, hastanın psikolojik sorunları nedeniyle daha önceden de yuttuğu yabancı cisimlerin ameliyat edilerek yemek borusundan alındığını belirtti.

Midedeki saatin çıkarılması için gerçekleştirilen operasyonu anlatan İliklerden, mideye takılan portun yerinden çıkartılarak düşük basınçla şişirildiğini ve mideye optik kamera gönderildiğini ve bunun çok bir özel teknik olduğunu söyledi.

FARKLI BİR YÖNTEM UYGULANDI

İliklerden, "Saat normal yapılan ameliyatla da çıkarılırdı. Ama daha büyük bir ameliyatla mide açığa çıkarılarak yaklaşık 10 santimetre kesilecekti. Ancak hastanın genç olduğunu ve yara yeriyle birçok sıkıntı çekebileceğini düşündük. Hocamızın sayesinde portlardan birkaç santimetrelik kesiklerle dışarıdan aletler kullanılarak operasyonu yaptık. Mide port yerinden dışarı şekilde düşük bir basınçla şişirildikten sonra, optik kameramızda görülen saat yandan sokulan aletle dışarı çekildi. Çok başarılı bir ameliyatla çıkardık" ifadelerini kullandı.

Operasyon sonrası sağlık durumu iyi olan hastanın taburcu edildiğini belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam