Midesinden 1 kilogram saç çıktı!

 Alınan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Z.Ş. "zayıflama, mide ağrıları, kusma, kansızlık ve yemek yiyememe" şikayetleriyle Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanenin genel cerrahların

Midesinden 1 kilogram saç çıktı!

 

Alınan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Z.Ş. "zayıflama, mide ağrıları, kusma, kansızlık ve yemek yiyememe" şikayetleriyle Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi Hastanesi'ne başvurdu. Hastanenin genel cerrahlarından Opr. Dr. Mustafa Sarı'nın Z.Ş.'nin ameliyat olmasına karar verdi. Operasyonda, Z.Ş.'nin karnından mide şeklini almış saç kütlesi çıkarıldı.

 

Genç kızın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Opr. Dr. Mustafa Sarı, "Hasta son bir yıldır saçlarını yiyormuş. Çok zamanda karın ağrısı, kusma ve yemek yiyememe, zayıflama gibi şikayetleri artınca, annesi tarafından bize başvurdu. En son yaptığımız tahlillerinde midesinde yabancı bir cisim olduğunu tespit ettik. Annesine sorduğumuzda saç yeme alışkanlığı olduğunu söyledi. Bizde büyük ihtimalle midesinde saç olabileceğini düşündük. Ameliyata alarak midesinden bir kilo ağırlığında mide şeklini almış, genişliği 12 santimetre, boyu da 22 santimetre olan saç kütlesini aldık. Meslek hayatımda ilk kez midede bu kadar büyük saç yumağı ile karşılaştım. Duygularını dışa vuramayanlar ve psikolojik sorunları olanlarda saç yeme başta olmak üzere, çeşitli yabancı maddeleri yeme görülebilir. Ama, saç yiyen enderdir ve saçı mide asitleri eritemez" diye konuştu.

Ameliyattan sonra konuşan Hasta Zeliha Şahin ise, saç yumağının çıkarılmasından sonra rahat bir nefes aldığını ve ağrılarının kalmadığını söyledi. Anne Sevgi Ş. "Kızımın tekrar eski sağlığına kavuşması bizleri mutlu etti. Hastaneden çıktığımızda ilk işim, kızımın saçlarını kısa olarak kestireceğim ve daha sık kontrol edeceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler