Metroda 'İsrail'i destekle' afişleri

 RADİKAL Müslümanlar'ı, barbarlarla bir tutan afişler, New York’taki metro istasyonlarının duvarlarına asıldı. Üzerinde, 'Uygar insanlar ile barbarlar arasındaki herhangi bir savaşta, uygarlardan yana olun. İsrail’i destekleyin, Cihad’ı bozguna uğratın' y

Metroda 'İsrail'i destekle' afişleri

 

RADİKAL Müslümanlar'ı, barbarlarla bir tutan afişler, New York’taki metro istasyonlarının duvarlarına asıldı. Üzerinde, 'Uygar insanlar ile barbarlar arasındaki herhangi bir savaşta, uygarlardan yana olun. İsrail’i destekleyin, Cihad’ı bozguna uğratın' yazılı prokovatif afişler yolcuların tepkisini çekti. Bazı yolcular ise, Amerikan anayasasına göre, ‘düşünce Özgürlüğü’nün en temel hak olduğunu ve afişi asanların bu haklarını kullandıklarını söyledi. 
 
Aşırı muhafazakar görüşleriyle bilinen Amerikan Özgürlük Savunma Girişimi Yöneticisi ve Atlas Shrugs adındaki bloğun sahibi ve yazarı Pamela Geller’in, afişlerin New York metro istasyonlarına asılmasına ilişkin mahkeme kararı çıkarması ardından, İslam karşıtı, prokovatif afişler metro duvarlarına asılmaya başlandı. New York Metropolitan Ulaşım Yönetimi’nin başlangıçta, 'Saldırgan ve küçük düşürücü söylemler içerdiği için', afişleri aşmayı reddetmiş, mahkeme kararının ardından afişlerin asılmasına izin vermek zorunda kalmıştı. Kentin değişik metro istasyonlarında duvarlara asılan afişler asılır asılmaz New Yorklular'dan da tepki geldi. 
 
New York’un en yoğun yolcu trafiğine sahip metro istasyonlarından biri olan Times Meydanı İstasyonu’nda. Afişin tam karşısına, üzerlerinde ‘Bu benim Cihad’ım’, ‘İslam tek bir Tanrı’ya itaattir’, ‘Nefreti desteklemek barbarlıktır’, ‘Ben Amerikalı bir Müslüman’ım ve bu benim Cihad’ım’ yazılı kartonlar bırakıldı. DHA’ya afişlerle ilgili görüşlerini açıklayan yolculardan Morgan Fletcher işe, afişleri saldırgan ve kışkırtıcı bulduğunu belirterek, “İnternette görmüştüm, ama ilk kez asılmış hallerini görüyorum. Başlangıçta böyle bir şeyin varlığı beni şoke etti açıkçası. Bana göre kullanılan dil iğrenç ve kötü niyetli. Bir korkutma taktiği olduğu çok açık ve özellikle ‘barbar’ sözcüğünün kullanılması korkunç. Bu sözcüğün Amerikan kültüründeki hikayesini bildiklerinden ‘barbar’ sözcüğünü bilerek seçtiklerini düşünüyorum. Aynı zamanda ‘barbar’ diyerek Filistin’e de gönderme yapıyorlar, saldırgan ve iğrenç bir yaklaşım” diye konuştu. 
 
Morgan Fletcher, afiş önünde elinde ‘Düşünce özgürlüğünü destekliyorum ama bu afişin verdiği mesajı desteklemiyorum’ yazılı kartonla gösteri yaptı. Fletcher’a, bazı yolcular da elerlinde ‘Nefrete karşı birleşin’ yazılı kartonlarla destek verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam