Meteorolojiden yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı.Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği belirtilerek "Halen doğu bölgelerimizde devam ed

Meteorolojiden yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına gireceği belirtilerek "Halen doğu bölgelerimizde devam eden yağışlara ilave olarak yurdumuzun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz'de pazartesi, salı ve çarşamba günleri (29.12.2014-31.12.2014) görülecek yağışların sürekli ve kuvvetli olacağı, toplamda metrekareye 50 ila 150 mm. civarında yağış düşeceği tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji, ayrıca yağışlı sistemin ardından, yurdun salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceğinin, hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatısında hissedilir derecede azalacağının ve görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Sıcaklık düşüşü ve kuvvetli yağışa dikkat çeken Meteoroloji; ani sel ve su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ile don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı da uyarıda bulundu.

METEOROLOJİ FIRTINAYA KARŞI UYARDI

Bugün akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde kuvvetli güneybatılı rüzgarların başlayacağını ve fırtına şeklinde etkili olacağını belirten Meteoroloji, "Kuvvetli güneybatılı rüzgarların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesinde yarın (Pazartesi) akşam saatlerine kadar kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba ve baca gazı zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" dedi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler