Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!

Yağışların; öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. HAVA SICAKLIĞI Hava sıcaklığının, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı!
Yağışların; öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
HAVA SICAKLIĞI
 
Hava sıcaklığının, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR
 
Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile zamanla Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara'nın batısı, Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
 
Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
 
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batısında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin doğusu yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor
 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler