Meteorolojiden "aşırı yağış" uyarısı

Türkiye genelinde yarından itibaren etkisini gösterecek yağışların 23 Ekim'de Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Antalya ve Muğla illerinde ise aşırı olması bekleniyor.   Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapı

Meteorolojiden "aşırı yağış" uyarısı
Türkiye genelinde yarından itibaren etkisini gösterecek yağışların 23 Ekim'de Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Antalya ve Muğla illerinde ise aşırı olması bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın ülkenin batı kesimlerinde başlayacak yağışlı hava, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürecek.
 
Yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak görülecek. Yağışlar, 22 Ekim Perşembe günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de etkili olacak. 23 Ekim Cuma günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak meydana gelecek. 
 
Hafta sonunda ülkenin büyük bir bölümünü etkisi altına alacak yağışlı sistem, önümüzdeki hafta başında güney ve doğu kesimlerde devam edecek. 
 
ANTALYA VE MUĞLA'DA AŞIRI YAĞIŞ BEKLENTİSİ
 
Yağışlar, 22 Ekim Perşembe günü Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir) ile İstanbul, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, 23 Ekim Cuma günü ise Marmara'nın batısı, kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Antalya ve Muğla illerinde aşırı olabilecek.
 
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, çarşamba günü Trakya'dan başlayarak, hafta sonuna kadar yağışlarla ülke genelinde azalacak.
 
Rüzgar, perşembe, cuma ve cumartesi günü Marmara ile Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, cuma günü Batı Akdeniz kıyılarında güneydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler