Meteor felaketinin bilançosu belli oldu

 Rusya’nın Çelyabinsk bölgesinde dev göktaşının kente düşmesi sonucu oluşan hasarların giderilmesi için çalışmalara başlandı. Çelyabinsk Valisi Mihail Yureviç video konferans konuşması yoluyla yaptığı açıklamada maddi zararın 1 milyar Rus rublesini (33 mi

Meteor felaketinin bilançosu belli oldu

 Rusya’nın Çelyabinsk bölgesinde dev göktaşının kente düşmesi sonucu oluşan hasarların giderilmesi için çalışmalara başlandı. Çelyabinsk Valisi Mihail Yureviç video konferans konuşması yoluyla yaptığı açıklamada maddi zararın 1 milyar Rus rublesini (33 milyon dolar) geçtiğini belirten vali olay sırasında bin kişinin yaralandığını ve yaralananlarda 1’inin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Bölgeye düşen göktaşı sonrası çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade eden vali yaptığı açıklamada, “Olay sırasında yaklaşık bin kişi yaralandı ve bunlardan 200’ünü çocuklar oluşturuyor. 13’ü çocuk olmak üzere toplam 58 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bunlardan birinin durumu çok ağır, 23’ünün durumu ise orta. Şuanda en acil yapmamız gereken ve yapmaya devam ettiğimiz iş kırık camları yenileriyle değiştirmektir. Komşu bölgelerden de cam almaya başladık, bu konuda bir sıkıntımız yok” dedi. Olay sonrasında birkaç saat boyunca bölgede elektrik kesintisi yaşandığını ve cep telefonlarının çalışmadığını kaydeden Mihail Yureviç, “Bölgedeki tüm enerji santralleri şuan tam kapasite çalışıyor. Hiçbir sıkıntı yok. Telefon ve internette de sorun yok” dedi. Toplantıya katılan Rusya Duması milletvekilleri de hükümetin benzeri olaylardan ders çıkarması gerektiğini belirtirken, özellikle zarar gören vatandaşlara gerekli tazminatların ödenmesi ve benzeri olayların önceden araştırılarak vatandaşların bilgilendirilmesi gibi konularda çalışmalar yapılmasını istediler.

Açıklamada bulunan Rusya Duması Sanayi Komisyonu Başkanı Valeriy Gartung yaptığı açıklamada, “Bu olayı trajedi olarak adlandırmak istemiyorum. Çünkü hayatını kaybeden kimse yok. Fakat yaşanan maddi zararlar çok büyük. Özellikle hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derecede seyreden Çelyabinsk’te vatandaşların evlerinin camsız kalması çok ciddi bir sıkıntı. Yerel belediyenin bu sorunları çözecek güçte olduğunu düşünüyorum. Tabii ki federal bütçeden yardım ayrılması da şart” dedi.

Bölgede yaşanan felaket sonrası bu durumdan kazanç sağlamak isteyen bazı vatandaşların Çelyabinsk’te buldukları meteor parçalarını satmak için internette ilan verdikleri bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler