Mesleği öğretmenlik ama..

Suriye ordusu ile muhaliflerin savaşı, bölgedeki hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kardeşi ölen ve savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli öğretmen, Şanlıurfa’da otellerde gündelik temizliğe giderek hayatını devam ettirmeye çalışıyor.Suriye’nin

Mesleği öğretmenlik ama..

Suriye ordusu ile muhaliflerin savaşı, bölgedeki hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kardeşi ölen ve savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli öğretmen, Şanlıurfa’da otellerde gündelik temizliğe giderek hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

Suriye’nin Halep kentinde öğretmenlik yaparken okullarının yerle bir olması üzerine 2 çocuğunu alıp Türkiye’ye kaçan Ebtesam Waziro, çadır kentlerde kalmamak için kaçak olarak yaşıyor. Annesi, babası ve diğer yakınlarını Suriye’de bıraktığını belirten Waziro, göz yaşları içerisinde öğrencilerini bırakıp kaçtığını anlattı.

36 yaşındaki Suriyeli öğretmen, "Suriye’de savaş var, her taraf bombalanıyor. Ben de iki çocuğumla birlikte kaçak yollarla Türkiye’ye geldim. Kardeşim orada öldü. Savaş şiddetli bir şekilde devam ederken buraya geldim. Yıllarca okul okudum, öğretmenlik yapıyordum. Şimdi burada tuvalet temizliyor, bulaşık yıkıyorum. Bunlar çok zor geliyor. Allah razı olsun iş veriyorlar, sahip çıkıyorlar" dedi.

"VURULMADIK YER KALMADI"

Suriye’de Esad askerlerinin her yeri bombaladığını dile getiren Waziro, "Orada durumlar çok karışık. Vurulmadık yer kalmadı. Okullar vuruldu, camiler vuruldu. Ben de ne yapacağımı bilmediğim için kaçarak buraya sığındım. Öğretmenlik yaparken, gelip Türkiye’de günlük 20 TL’ye ve zor işlerde çalışmak zorunda kalıyorum. Esad olayları bu duruma getirdi. Allah onu Suriye'nin başından alsın. Umudumu yitirmedim, tekrar ülkeme dönmek istiyorum. İngilizce ve Arapça dersler verirken bu duruma düştüm. İnşallah bir gün yine öğretmenlik yapacağım" şeklinde konuştu.

Günlük 20 TL’ye 12 saat temizlik yapan Waziro, bazen iş bulamadığını, çünkü kaçak olduğu için herkesin risk almadığını söyledi. Kendisi gibi birçok kişinin bu durumda olduğunu ifade eden Suriyeli, kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye de teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam