Mersin'de Gezi Park gerginliği

MERSİN'de yaklaşık 500 kişilik grup Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla yürüyüş yapmak istedi. Polisin izin vermediği yürüyüşte çıkan olaylarda bir gazeteci ile bir emniyet amiri yaralandı. Akşam saatlerinde merkez Yenişehir İlçesi'nde

Mersin'de Gezi Park gerginliği
MERSİN'de yaklaşık 500 kişilik grup Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek amacıyla yürüyüş yapmak istedi. Polisin izin vermediği yürüyüşte çıkan olaylarda bir gazeteci ile bir emniyet amiri yaralandı.
 
Akşam saatlerinde merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, sloganlar atmaya başladı. Buradan Barış Meydanı'na yürümek isteyen grubun önü polis tarafından kesilerek yürüyüşleri engellendi. Polis'in 'Yapmış olduğunu eylem kanunsuzdur, dağılın' uyarısının üzerine grup, avm içerisinden yürüyerek, 2 avm binasının arasında bulunan alana geldi. Buradan tekrar Barış Meydanı'na yürümek isteyen grubun önü yine çevik kuvvet polisleri tarafından barikat kurularak kesildi. Kol kola giren eylemcilerin polise direnmesi üzerine, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Polisin müdahalesine engel olmak isteyen göstericiler, masa, sandalye ve güneşliklerden iki ayrı noktaya barikat kurarak, eşyaları ateşe verdi.
 
Polisin müdahalesi nedeniyle göstericilerden bazıları alışveriş merkezine kaçarak işyerlerine sığındı. Biber gazından etkilenen göstericiler, işyerindeki çalışanlar tarafından tedavi edildi. 
 
Bu arada polisi engellemek isteyen grup, alışveriş merkezini birleştiren üstgeçide çıkarak, evlerinden ve işyerlerinden taşıdıkları eşyaları atarak, barikat oluşturmaya çalıştı. Atılan eşyalardan yaralanan bir gazeteci ve emniyet amiri ise meslektaşları tarafından hastaneye götürüldü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler