Meriç Belediyeler Birliği’nin Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Konseyi Sözleşmesine dayanarak bu sözleşmeye taraf olan devletlerin yerel yönetimleriyle ve Edirne İl sınırları dahilindeki Belediyeler arasında işbirliği yapmak amacıyla kurulan Meriç Belediyeler Birliği'nin olağan toplantısı gerçekleştirildi. 8 g

Meriç Belediyeler Birliği’nin Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Konseyi Sözleşmesine dayanarak bu sözleşmeye taraf olan devletlerin yerel yönetimleriyle ve Edirne İl sınırları dahilindeki Belediyeler arasında işbirliği yapmak amacıyla kurulan Meriç Belediyeler Birliği'nin olağan toplantısı gerçekleştirildi. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, 2016 yılının bütçeleri karara bağlandı.

Meriç Belediyeler Birliği'nin olağan toplantısı Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Meriç Belediyeler Birliği'ne üye olan Edirne Belediyesi, Havsa Belediyesi, İpsala Belediyesi, Esetçe Belediyesi, Yenikarpuzlu Belediyesi, Beğendik Belediyesi, Küplü Belediyesi, Subaşı Belediyesi'nin belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Meriç Belediyeler Birliği'ne üye olan belediyelerin birçoğunun sınır komşusunun Yunanistan olduğuna değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Yunanistan, İnterrek Projesine hiç kapılarını açmadı. AB tarafından bu proje onaylanmasına rağmen, Yunanistan deniz sınırının kendi isteği doğrultusunda belirlenmemesinden dolayı; "Burada sınırlar belli değil bu yüzden biz sınır ötesi işbirliği yapmak istemiyoruz" dediler. Bu bir dezavantaj oluşturuyor. Yunanistan'ın bu tavrı nedeniyle ne interrekten ne de IPA'da yararlanacak projeler yapılamadı. Bu konuyu Brüksel'de de dile getirdim. Onlardaki yetkililerde Yunanistan'la bu konu hakkında görüşeceklerini söylediler" dedi.

Toplantıda aşağıdaki maddeler görüşülerek karara bağlandı:

"Açılış ve yoklama; Gündemin kabulü; Birliğin Nisan 2015 Meclis Toplantısına ait tutanak özetinin okunarak kabul edilmesi; 2016 çalışma programının görüşülerek oylanması; 2016 Mali Bütçe Kararnamesinin görüşülerek kararının alınması; Birlik 2016 yılı Gelir Bütçesinin görüşülerek, kararının alınması; Birlik 2016 yılı Gider Bütçesinin görüşülerek karara bağlanması; Dilek, temenniler ve kapanış."

Meriç Belediyeler Birliği’nin Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam