Meraktan müebbet hapis yatacak!

 Berberde traş olurken kendisini dışarı çıkartan 20 kişilik gruba meraktan ‘Ne oluyor?' diye sorunca dayak yedi, bir gün sonra intikam için kendisini dövenlerin arasında bulunan Ertaş'ı öldürdü.ADANA'da traş olurken berber dükkanına giren grubun kendisini

Meraktan müebbet hapis yatacak!

 

Berberde traş olurken kendisini dışarı çıkartan 20 kişilik gruba meraktan ‘Ne oluyor?' diye sorunca dayak yedi, bir gün sonra intikam için kendisini dövenlerin arasında bulunan Ertaş'ı öldürdü.

ADANA'da traş olurken berber dükkanına giren grubun kendisini dışarı çıkartması üzerine meraktan ‘Ne oluyor?' diye sorması üzerine dayak yiyen ve ertesi gün gruptakilerden 18 yaşındaki Serhat Ertaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 21 yaşındaki Eyyüp Göz müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Öldürülen gencin babası ise, oğlunun katil zanlısını hırsızlık yaparken gördüğü için öldürüldüğünü iddia etti.

19 Mayıs Mahallesi'nde 20 Ocak'ta Ertaş'ı öldürdükten sonra yakalanıp tutuklanan tarım işçisi Eyyüp Göz, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

‘BENİ DÖVDÜLER'

Öldürülen Ertaş'ın babası 49 yaşındaki Bedrettin Ertaş'ın da katıldığı duruşmada Göz, son savunmasında, kuaförde ense traşı olurken, ellerinde döner bıçağı olan 20 kişinin kuaförün önünde toplandığını, 3 kişinin ise içeri girip Ali isimli çocuğu dışarı çıkartmaya çalıştıklarını belirterek, "Ben de merak edip ‘Ne oluyor' diye sordum. ‘Sen kimsin lan?' diyerek beni de dışarı çıkartıp küfür ettiler. Yeni evli olduğum için küfür edene yumruk vurdum. Üzerime saldırıp beni dövdüler" dedi.

Bir gün sonra ise evden çıkarken Serhat ile yanında 2 kişi olduğu halde 3 kişinin kuaförün önünde kendisini beklediğini iddia eden sanık Göz, cinayet anını da şöyle anlattı:

‘BENİ BIÇAKLAYACAK SANIP ÖLDÜRDÜM'

"Korktuğum için dışarı çıkarken ekmek bıçağını yanıma aldım. Beni görünce üzerime doğru geldiler. Kendileriyle konuşmak istedim. Serhat, ‘Sen karışma lan demedim mi?' diyerek küfür etti. Zoruma gitti. Bir tane vurdum. O da bana vurdu. Yanındakiler de üzerime geldi. Serhat elini cebine attı. Bıçak çıkaracağını düşündüm. Bıçağımı çıkartıp sallamaya başladım. Serhat bacağından yaralandı. Esnaflara ‘Ambulans yok mu hastaneye götürün' diye söyledim. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım."

‘OĞLUM, KATİLİ HIRSIZLIK YAPARKEN GÖRMÜŞ'

Öldürülen Ertaş'ın babası Bedrettin ise, oğlunun Batman'da unlu mamüller de çalıştığını olaydan bir hafta önce Adana'ya izne geldiğini belirterek, "Olaydan önce söylentilere göre sanık, Selçuk Ziyanak'ın evine hırsızlığa girmiş, kaçarken de bıçak çekmiş. Oğlum hırsızlık yapan sanığı görüp ev sahibine söylemiş. O yüzden oğlumu öldürmeye karar vermiş. Oğlumun arkadaşı Sabri olaydan önce telefonla oğlumu arayıp, ‘Çıkma seni arıyorlar. Seni öldürecekler' demiş. Olay günü sigara almaya gittiydi oğlum. O sırada sanık, koluna girip oğlumu öldürmüş" diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Tanıklar da, sanığın, Ertaş'ın koluna girip kısa süre sonra bıçaklayarak öldürdüğünü gördüklerini söyledi.

MÜEBBET HAPSE MAHKUM OLDU

Mahkeme heyeti, sanık Göz'ü müebbet hapse mahkum etti. Cezasında indirim uygulamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam