Memurların kaderi onun elinde!

 Devlet memurlarının toplu sözleşme süreci Nisan ayında başlayacak. Toplu sözleşme yasasının ve sendikalar Kanunun mevcut haliyle genel kuruldan çıkması bekleniyor. Sendikalar kanununun bu haliyle çıkması halinde bütün memur ve emekliler adına masada tek

Memurların kaderi onun elinde!

 

Devlet memurlarının toplu sözleşme süreci Nisan ayında başlayacak. Toplu sözleşme yasasının ve sendikalar Kanunun mevcut haliyle genel kuruldan çıkması bekleniyor.

 

Sendikalar kanununun bu haliyle çıkması halinde bütün memur ve emekliler adına masada tek imza yetkisi Eğitimbirsen genel başkanı Ahmet Gündoğdu da olacak.

 

Memurları masada 9 üye ile Memursen, 4 üye ile Kamusen ve 2 üye ile Kesk temsil edecek.

 

Yasal düzenlemeye göre Memursen'in her 57 bin üyesine 1 temsilci, Kamusen'in her 100 bin üyesine bir temsilci ve Kesk'in her 117 bin üyesine ise bir temsilci veriliyor.

 

Aslında Memursen'in temsilcileri de dahil olmak üzere Heyet başkanı Ahmet Gündoğdu dışında kalan diğer 14 temsilci sadece masada konu mankeni olarak oturacak.

 

Memursen Federasyon başkanlarından 8 federasyon başkanı toplu sözleşmeyi imzalamam dese bile , heyet başkanı Ahmet Gündoğdu isterse toplu sözleşmeleri imzalayabilecek.

 

Memurlar.biz'in haberine göre, Ahmet Gündoğdu dışında masada oturan diğer 14 federasyon temsilcisinin , Ahmet Gündoğdu'nun atmış olduğu toplu sözleşmeye şerh koyma hakkı bile bulunmuyor.

 

Memurların toplu sözleşeme masasından eğer bir anlaşmazlık çıkarsa, Kamu görevlileri hakem kurulu devreye giriyor. Kamu görevlileri hakem kurulunda ise ipler yine hükümetin elinde çünkü hakem heyetinde çoğunluk hükümet temsilcilerinden oluşuyor.

 

Sonuç olarak Memurlar ile Hükümet arasında yapılacak olan toplu sözleşme de 15 sendika temsilcisi olsa da , masada Memursen temsilcileri de dahil tek yetki Ahmet Gündoğdu'nun olacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler