Mehmetcik onlar için Herekol Dağı'nda

SİİRT'in Pervari İlçesi Doğan Köy yakınlarında yol kesip 3 kadın öğretmen ile okul hizmetlisini kaçıran PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. Herekol Dağı'na gittikleri belirlenen teröristlerin bulunabileceği alanlara helikopterlerle Jandarm

Mehmetcik onlar için Herekol Dağı'nda

SİİRT'in Pervari İlçesi Doğan Köy yakınlarında yol kesip 3 kadın öğretmen ile okul hizmetlisini kaçıran PKK'lılara yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor. Herekol Dağı'na gittikleri belirlenen teröristlerin bulunabileceği alanlara helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

Pervari'nin Doğan Köy yakınlarında dün saat 16.45'de bir grup PKK'lı yol kesti. PKK'lılar, Pervari'ye sağlık kontrolüne gittikten sonra görev yaptıkları Doğan Köyü'ndeki Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı İlköğretim Okulu'na dönen, içinde öğretmenler ve okul hizmetlisinin bulunduğunu aracı silah tehdidi ile durdurdu. PKK'lılar araçta bulunan müzik öğretmeni Dilara Beyazıt, rehber öğretmen Gülseren Karasani, sözleşmeli öğretmen Funda Yiğit, okul hizmetlisi Şefik Oran'ı araçtan indirip yanlarına alarak kaçtı.Teröristler aynı bölgede saat 17.45 sıralarında da Pervari-Çatak yolunu kesip, durdurdukları araçlardaki yolcuları kimlik kontrolü yaptıktan sonra bıraktı.

Kadın öğretmenleri kaçıran PKK'lıların Herakol Dağı'na gittiklerinin belirlenmesi üzerine dün başlatılan operasyonlar bugün hava destekli olarak genişletildi. Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle teröristlerin bulunduğu belirlenen Herekol Dağı'nın stratejik bölgelerine Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Bölgeye karadan da sevk edilen askerlerle PKK'lıların izleri sürülüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler