Meclis'ten kadına müjde

Kadına şiddet uygulayan kişilere elektronik kelepçe veya bileklik takılmasına imkan sağlayan Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilerek, yasalaştı.Yasalaşan bölüm, şi

Meclis'ten kadına müjde

Kadına şiddet uygulayan kişilere elektronik kelepçe veya bileklik takılmasına imkan sağlayan Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilerek, yasalaştı.

Yasalaşan bölüm, şiddet uygulayan kişiye elektronik kelepçe veya bileklik takılarak önlem alınabilmesi, mağdur olan kadının varsa çocuklarına kreş imkanı sağlanması, korunan kişinin hayati tehlikesinin bulunması halinde kimlik ve diğer bilgi ve belgeleri değiştirilebilmesi, hakkında tedbir kararı erilen kişiye zorlama hapis uygulanabilmesi, şiddet uygulayan kişinin silahına el konulması gibi düzenlemeleri içeriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam