Mavi Marmara tanığı konuştu

 Mavi Marmara gemisinde de bulunan Sağlam yaptığı açıklamada "Elhamdülillah bugün Müslümanlığın bir başarısıdır. Zafer diyemeyiz, ama inşallah zafer de olur ambargonun kalktığı gün Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuştuğu gün orda ki İsraillin amb

Mavi Marmara tanığı konuştu

 

Mavi Marmara gemisinde de bulunan Sağlam yaptığı açıklamada "Elhamdülillah bugün Müslümanlığın bir başarısıdır. Zafer diyemeyiz, ama inşallah zafer de olur ambargonun kalktığı gün Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuştuğu gün orda ki İsraillin ambargosunun bittiği gün zafer olacaktır. Bugün hiç olmayan bir şey oldu hani olmaz denen şeyler olmaya başladı. Allah'a çok şükür İsail özür diledi. Bu onun bütün dünyada artık suçluluğunun ispatıdır. Bundan sonra zannediyorum dünyada adalet varsa bu özrü mutlaka mahkemeler dikkate alacak ona göre karar verecektir. İlyas Sağlam biliyorsunuz 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail'in Mavi Marmara saldırısında 9 kardeşimiz şehit oldu, bir kardeşimiz o zamandan bu zamana hala yoğun bakımdan çıkmadı. Bir nevi bitkisel hayat yaşıyor, Allah kendisine acil şifalar versin. Tabi yaralılarımız orda yaşanan bütün bir alemi Müslümanın tüm insanlığın gözleri önünde ceyran etti. Şükürler olsun bugün artık bir hak ortaya çıktı. Az önce bunu bende televizyonlardan yeni izledim. Gerçi insan bir garip oluyor baya baya ümidi kesmiştim. Yani İsrail'in ama Cenabı Allah demek ki olayları öyle geliştiriyor ki bundan sonrası için inşallah şunu anladım ki eğer insan inanırsa eğer birlik ve beraberlik içinde olursak ve beraberce hareket edersek özellikle millette destek olursa demek ki bir şeyler kazanılıyor. Yok bu kadar bir ülke bu kadar güçlü ülke bütün bunlar hepsi zamanla aşılıyor. İnşallah çabalarımızı sürdürmeye Allah yolunda ihlasla yaptığımız hizmetlere devam edeceğiz. İnşallah alacağımız mesafeler daha çok var bunları da Rabbim lütfetsin diyorum" dedi. 
 
Sağlam, İsrail'in tazminat vermeyi kabul etmesini de değerlendirdi. Sağlam, tazminat almaları halinde İnegöl'den giden Varol Yılmaz, Fikret Bayram ve kendisi bu parayı Filistin'e bağışlamayı kararlaştırdıklarını söyledi. Son olarak olayı duyduğu andaki tepkisini paylaşan İlyas Sağlam, "Aslında sevinçli haberler üst üste geliyor. Biliyorsunuz memleketimizde 35 yıldır devam eden bir PKK belası inşallah tarihe gömülecek onun burukta olsa sevinci vardı. Buruk sevinç iki oldu. Yani buda öyle bu da buruk. Neden? Çünkü öbür tarafta İsrail, hala zulümleri devam ediyor, hala Kudüs esaret altında dolasıyla sevindik tabi. Ama şunu dedim ilk tepkim şu oldu; Bu İsrail'in zilleti inşallah İslam'ın da izzetinin ortaya çıkışıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler