“Mavi Marmara” davasında şok eden ifadeler !

Gazze’ye insani yardım götüren “Mavi Marmara” gemisine yapılan saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor.İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görül

“Mavi Marmara” davasında şok eden ifadeler !

Gazze’ye insani yardım götüren “Mavi Marmara” gemisine yapılan saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi ve 3 İsrailli komutan hakkında açılan davanın görülmesine devam ediliyor.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklar katılmazken, taraflar adına avukatlar hazır bulundu. Duruşma 19 yabancı aktivist mağdurun ifadesinin alınmasıyla devam ediyor. Olay günü gemide olduğunu ifade eden Malezyalı aktivist Halim Redzuan, İsrail askerlerinin gemiye girmelerinden bir süre sonra kendisini bağladıklarını ateş edildiğini gördüğünü belirterek "Askerler, havadan ve denizden saldırdılar’’ diye konuştu.

“KAFAMA YUKARIDAN İSRAİL ASKERİ DÜŞTÜ”

Mağdur sıfatıyla ifade veren İngiltere asıllı Osama Qashoo da, uluslar arası medyayla ilgilendiğini ve gemide 2. katta bulunduğu kaydetti. Kendilerine yaklaşan gemileri gördüğünü ve video kamerasının ışığını gemilerde ne olduğunu görmek için kullandığını belirten Qashoo, “Gemilerde silahlı askerler vardı ve bu askerlerin gemiye çıkmasını engellemeye çalıştım esnada helikopterleri fark ettim. Silah sesleri geliyordu. Kafama yukarıdan bir şey düştü ilk başta ne olduğunu anlamadım sonra İsrail askeri olduğunu fark ettim. Yerde bağırarak ağlıyordu silahını bana doğrulttuğunu görünce kameramı fırlattım, iki Türk arkadaşım bana ateş etmesini engelledi’’ ifadelerini kullandı.

“YARALILAR ACI ÇEKERKEN İSRAİLLİ ASKERLER GÜLÜYORDU”

Qashoo, gemi içerisinde şehitler ve yaralıların olduğunu, İsrail askerleri güvertede dolaşırken dışarı çıkıp onlarla konuşmayı denediğini belirttiği ifadesinde “Onlarla konuşmaya çalıştım ancak İsrail askerleri beni dövdü. Askerler 5 dakika sonra gaz bombaları ve köpeklerle saldıracaklarını söylediler. Yaralıların olduğunu 5 dakika içinde çıkmamız imkansız olduğunu söyledim. Yaralıların hemşire ve doktorlarla kalmasına karar verdiler. Yaralılar acı çekerken askerler gülüyordu’’ diye konuştu.

Saldırıda ’’Challanger 1’’ gemisinde olduğunu belirten ABD vatandaşı David Schermerhorn ise güvertede 3 kadının yaralandığını ve gözünde gaz bombasının patladığını kaydederek ’’Her ay bu yüzden aşı oluyorum’’ şeklinde konuştu.

“GEMİDEKİ ŞEHİDİN BEYNİ AYAKKABILARIMIN ÜZERİNE AKTI”

İki kişinin gözünün önünde öldüğünü söyleyen İskoç vatandaşı Jamaluddin Elshayyal, saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunduğunu hatırlattı. Medyayla ilgilendiğini belirten Elshayyal, “Hayatını kaybeden Cevdet’in beyni ayakkabılarının üzerine aktı. İkisi de helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu" dedi.

Duruşma, diğer yabancı mağdurların ifadelerinin alınmasıyla devam ediyor.

Duruşma öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail ile mücadele etmesini çok iyi öğrendiklerini öne sürdü.

“NETANYAHU VE KABİNESİNİ MAHKEME ÖNÜNE GETİRECEĞİZ”

İsrail’in Amerika ve Avrupa’da, hukuk metinlerine dayanarak iş yaptıklarını iddia ettiklerini dile getiren Yıldırım, “İşte biz şimdi İsrail’in gerçek yüzünü nasıl ortaya çıkardıysak ,Batı’da da İsrail’in gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için aynı hukuk dilini ortaya çıkartıyoruz. Ve onları kendi oluşumları o mekanizmada o hukuki metodlar içerisinde mahkum ettiriyoruz. İsrail asla kendilerinin yargılanacağını düşünmüyordu. Şimdi Mavi Marmara davası dikkat edin bütün hukuk fakültelerinde ders konusu artık. Hani diyorlar ya bu davalar ne işe yarar? Daha dua edin Netanyahu ve kabinesini de o mahkeme önüne getireceğiz inşallah” dedi.

İDDİANAMEDEN

Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek" suçundan 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek"ten toplam 18 bin 32’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler