Mardin-Trabzon ve Nevşehir’den yükselen ses

Mardin, Trabzon ve Nevşehir’de bulunan kadın dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları platform la kadına yönelik şiddetin önüne geçme noktasında kararlı.Çeşitli eğitim çalışmaları ve etkinliklerle kadın erkek toplumun her k

Mardin-Trabzon ve Nevşehir’den yükselen ses

Mardin, Trabzon ve Nevşehir’de bulunan kadın dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek oluşturdukları platform la kadına yönelik şiddetin önüne geçme noktasında kararlı.

Çeşitli eğitim çalışmaları ve etkinliklerle kadın erkek toplumun her kemsini şiddet noktasında bilinçlendirmeyi hedefleyen projenin Mardin’den Proje yasal temsilcisi Hülya Çelebioğlu, Ankara’dan Genel Koordinatör psikolog Nalin Aydın, Proje Danışmanı Ebru Hanbay Çakır, Proje ortağı Nevşehir Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demir ve Trabzon Kadın Yaşam Derneği ve Proje Ortağı Cavidan Yılmaz Trabzon’da bir araya geldi.

GÖZYAŞLARIMIZ VE ACIMIZ HEP AYNI

 Kadına yönelik şiddetle mücadele etkin sürdürülebilir modellere doğru yerel işbirlikleri oluşturmak noktasında  “Şiddete karşı duralım, yerel işbirlikleri kuralım” sloganı ile yola çıkıldığını belirten Cavidan Yılmaz şunları söyledi:

“Trabzon Yaşam Kadın derneği olarak bizde bu projenin ortağı olarak kadına yönelik şiddet ve insan hakları noktasında somut çalışmalar yapmak için yola çıktık. Ülkemizin ve dünyanın her yerinde ne yazık ki kadınlar şiddet mağduru. Dini, dili ve ırkı ne olursa olsun tacize uğrayan, küçük yaşta evlendirilen, eğitim hakkı elinden alınan, özgürlüklerine pranga vurulan kadınların gözyaşları hep aynı. Son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarında inanılmaz artış var, bunun önüne geçmek için bizde Mardin-Trabzon ve Nevşehir’de yerel bilinçlendirme içinde olacağız, eğitimler, toplantılar ve faaliyetler düzenleyeceğiz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam