Malkoçoğlu'nun türbesine bakın!

 İnşaat işçilerinin eski kıyafetlerini, yiyecek artıklarını ve diğer çöpleri sannukanın olması gereken yere atmaları ve bunların kaldırılmaması tepkilere yol açtı.Gebze Kent Meydanı’nda bulunan ve geçen aylarda onarım çalışması yapılan Malkoçoğlu Türbesi’

Malkoçoğlu'nun türbesine bakın!

 

İnşaat işçilerinin eski kıyafetlerini, yiyecek artıklarını ve diğer çöpleri sannukanın olması gereken yere atmaları ve bunların kaldırılmaması tepkilere yol açtı.

Gebze Kent Meydanı’nda bulunan ve geçen aylarda onarım çalışması yapılan Malkoçoğlu Türbesi’ndeki çalışmalar bilinmeyen nedenle kısa süre önce durdu. Hiçbir çalışma yapılmayan türbenin içinde yerinden kaldırılan ve Akıncı Beyi Malkoçoğlu ile kim olduğu bilinmeyen sandukaların olduğu yer çöplüğe çevrildi. Tadilan işinde çalışan işçilerin eski gömlekleri ve diğer çöplerinin altında mezar olan yerin üzerine bırakılması ve bunu herkesin görmesine rağmen kaldırılmaması tepkilere neden oldu. Onarımın Gebze Belediyesi tarafından yapılan Kent Meydanı Projesi kapsamında yapıldığını söyleyen ilçe sakinleri, şunları söyledi:

"Millet olarak türbelerimize sahip çıkamıyor, çevremizi kirlettiğimiz gibi buraları da kirletip, kullanılmaz hale getiriyorsak bize yazıklar olsun. Böylesine kutsal bir şahsiyetin türbesinin tadilat yapılarak tamir edilmesi çok doğru bir karar. Ancak bu kutsal türbenin üzerine işçilerin kendi elbiselerini veya inşaat malzemeleri ile diğer inşaat pisliklerini atmaları kabul edilemez."

Kitabesinin yıllar önce çalındığı belirtilen ve 700 yıl önce yapılan mimarisinin Osmanlı mimarisinde ender görülen tür olduğu belirtilen türbede, tarihi kayıtlara göre Akıncı Beyi 1385 tarihinde ölen Malkoçoğlu Mehmed Bey’in mezarı bulunuyor. Üzerinden sandukaları kaldırılan diğer mezarda yatanın ise kim olduğu konusunda bilgi bulunmuyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler