Mağdur kadına yeni hayat kurulacak!

 Buna göre mahkeme, hayati tehlike bulunması durumunda kadını Tanık Koruma'ya aldırıp yeni bir hayata başlatacak. Kadının kimliği ve işi değiştirilecek. Bilgileri devletin birimlerinde gizli tutulacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan "

Mağdur kadına yeni hayat kurulacak!

 

Buna göre mahkeme, hayati tehlike bulunması durumunda kadını Tanık Koruma'ya aldırıp yeni bir hayata başlatacak. Kadının kimliği ve işi değiştirilecek. Bilgileri devletin birimlerinde gizli tutulacak.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan "Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna ilişkin uygulama yönetmeliği" yürürlüğe girdi.
 
Yönetmeliğe göre, korunan kişilere çocukları ile birlikte bulunduğu yerde veya başka bir yerde ev kiralanacak. Evin kirası bakanlık bütçesinden karşılanacak. Ayrıca evlere maddi yardımlar yapılacak
 
KİMLİKLERİ DEĞİŞTİRİLECEK
 
Şiddete uğrayan kadın ile ilgili yapılacak tüm düzenlemeler Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) tarafından sağlanacak. Şiddete uğrayan kadının öncelikle yaşadığı yer ve çalıştığı işyeri değiştirilecek. Ayrıca kaldığı eve kişinin talebi üzerine tapu kütüğüne aile konutu şerhi konularak satışı engellenecek. Korunan kadının hayati tehlikesinin bulunması halinde ise mahkeme kararı ile Tanık Koruma Kanunu kapsamında kimliği ve tüm bilgileri değiştirilecek.
 
Korunan kişiye yapılacak tebligatlarda ŞÖNİM'e ait adres bilgileri kullanılacak. Tüm kayıtlar Milli Eğitim Bakanlığı, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi, kolluk, bankalar, sağlık kurum ve kuruluşları ve benzeri tüm kayıtlardaki bilgileri gizli tutulacak. Gizlilik kararı verilen kayıtlar sadece elektronik ortamda tutulacak.
 
Yakınlarına da yaklaşamayacak
 
Hakimin gerekli görmesi halinde şiddet uygulayan kişi, korunan kişinin yakınlarına, çocuklarına ve şiddet olayının tanıklarına yaklaşamayacak. Şiddet uygulayan kişinin silah taşıması zorunlu olan bir kamu görevinde bulunması dahilinde silahını kurumuna teslim etmesi gerekecek. Ayrıca şiddet uygulayan kişiye korunan kişilerin bulundukları yerlerde alkol ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmaması sağlanacak.
 
Hakim, kadın katibi silahla rehin aldı
 
İstanbul Adalet Sarayı'nda 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hâkimi Ümit Y.E. (64), önceki gün aşık olduğu ileri sürülen bir kadın kâtibi silahla rehin aldı. Savcı ve polisin devreye girmesiyle kadını serbest bırakan hâkim, olayın ardından adliyeden ayrıldı. Hakkında inceleme başlatılan hâkimden haber alınamadığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam