Mafya Facebook'tan ulaştı!

Kanser hastası annesini kaybeden ve kalp hastası babasının tedavisi için para bulmaya çalışan 27 yaşındaki M.B., son çareyi böbreğini satmakta buldu. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Facebook'ta böbreğini satılığa çıkartan M.B. organ mafyasının eline düş

Mafya Facebook'tan ulaştı!

Kanser hastası annesini kaybeden ve kalp hastası babasının tedavisi için para bulmaya çalışan 27 yaşındaki M.B., son çareyi böbreğini satmakta buldu. Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Facebook'ta böbreğini satılığa çıkartan M.B. organ mafyasının eline düştü. 

Kendisiyle bağlantıya giren kişiler, İstanbul'da yaşayan 63 yaşında bir hastanın böbreğe ihtiyacı olduğunu, kendisine de 30 bin TL vereceklerini söyledi. Korktuğu için işlemlerin yasal olmasını isteyen M.B.'ye her şeyin yasal prosedürle gerçekleştirileceğini bilgisi verildi. 
 
Sahte kimlik hazırladılar 
 
Organ nakli için Ankara'da bir hastaneden randevu alındı. Nakil günü M.B. ve böbreği alacak hasta E.Ü. Ankara'ya çağırıldı. M.B.'ye hastane kapısında hastanın yeğeni adına hazırlanan sahte kimlik verildi. Bu sayede kağıt üzerinde yasal bir nakil olarak gösterilmiş olacaktı. Zira mevzuata göre donör aile üyesi değilse hastanın sıraya girmesi gerekiyor. 
 
Hasta da gözaltına alındı 
 
Nakil operasyonunun ardından M.B. anlaştıkları gibi 30 bin lira almayı bekledi. Ama sadece 7 bin lira verldi. Kalanın kendisine gönderileceği söylendi. M.B. memleketi Adana'ya dönerek organ mafyasından paranın geri kalanını bekledi. Ancak 3 ay geçmesine rağmen para gelmeyince savcılığa gitti.
 
Yaşadıklarını tek tek anlatan M.B., tüm bilgileri savcılıkla paylaştı. Dosya naklin gerçekleştiği yer olduğu için Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Soruşturma açıldı. M.B.'nin böbreğini verdiği 63 yaşındaki E.Ü. İstanbul'da gözaltına alındı. 
 
'Ölmek üzereydim çaresiz mafyaya gittim' 
 
E.Ü, ölmek üzere olduğunu ve çaresiz olduğu için bu alışverişi yapmak zorunda kaldığını söyledi. M.B. ile aracılar tarafından tanıştırıldığını belirten E.Ü., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
'Çok sıkıntı çekiyorum ağır işler yapamıyorum' 
 
M.B. yaşadıklarını anlattı: "Çaresizdim. 30 bin TL ile hem babamın tedavisini yaptırabilecektim hem de borçlarımı kapatacaktım. Bu nedenle ilan verdim ama organ mafyasının ağına düştüm. 30 bin yerine 7 bin TL verip beni memleketime gönderdiler. Telefonlarıma bile çıkmadılar. Benim canım yandı başkasının canı yanmasın diye savcıya gittim ve bildiğim her şeyi anlattım.
 
Babam onun için böbreğimi sattığımı bilmiyor. Aldığım parayı babamın tedavisinde kullandım, borçlarımı kapatamadım. Böbreğimi verdiğim için çok sıkıntı çekiyorum. Ağır işler yapamıyorum. Babamın ve çevremdekilerin yaşadıklarımdan haberi yok. Umarım beni kandıranlar bulunur, çaresiz insanların canını yakmazlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam