Madencilerin hayatını kurtaracak maske

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, grup 1 metan gazlı ortamlarda kullanılmak üzere 6 bin 150 adet oksijenli ferdi kurtarıcı maske satın alacak.TTK Genel Müdürlüğü; Amasra TİM’e 650, Karadon TİM’e 3 bin 500, Kozlu TİM’e bin, Armutçuk TİM’e bin

Madencilerin hayatını kurtaracak maske

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, grup 1 metan gazlı ortamlarda kullanılmak üzere 6 bin 150 adet oksijenli ferdi kurtarıcı maske satın alacak.

TTK Genel Müdürlüğü; Amasra TİM’e 650, Karadon TİM’e 3 bin 500, Kozlu TİM’e bin, Armutçuk TİM’e bin olmak üzere toplamda 6 bin 150 adet oksijenli ferdi kurtarıcı maskesi satın alacak. Grup 1 metan gazlı ortamlarda kullanılmak üzere satın alınacak olan maskeler için son teklif tarihi 15 Temmuz 2015 günü saat 15.00 olarak bildirildi.

EN AZ 30 DAKİKALIK KULLANIM ÖMRÜ

Alınacak olan maskeler için hazırlanan teknik şartnamede ise maskelerin en az 30 dakikalık kullanım süresine sahip olması isteniyor. Taşıma çerçevesi dahil komple ağırlığın maksimum 2.8 kilogram olması isteniyor. Solunum sırasında kullanıcıya zararı olmayan, kıvılcım çıkarmayan ve antistatik özellikte olması istenen maskeler için şu şartlar aranıyor:

"Oksijenli ferdi maskeler ferdi kişisel koruyucularla ilgili AB direktifine ve TS EN 13794 standardına uygun olacaktır. Maskeler boyun askılı tipte olacaktır. Dakikada 35 litrelik (20 x 1,75 litre) soluma ile en az 30 dakikalık kullanım süresine sahip olacaktır. Taşıma çerçevesi dahil komple aparatın ağırlığı maksimum 2,8 kilogram olacaktır. Maske kapalı devre çalışacak, ortam havasından etkilenmeyecektir. Solunum torbası; en az 6 litre hacminde, üzerinde hava tahliye valfi olan, solunum sırasında kullanıcıya zararı olmayan, kıvılcım çıkarmayan ve antistatik özellikte (109 ohm aşmayacaktır) olacaktır. Maske çalışmaya başladığı ilk anda solunum torbasına oksijen besleyen ve otomatik olarak çalışan starter sistemli olacaktır. Sızdırmazlığı kolayca test edilebilmelidir. Maskeye 7,5 milibar pozitif veya negatif basınç uygulandığında sızdırmaz olmalıdır. Cihaz muhafazası üzerinde bulunan kontrol penceresinden, cihazın kullanıma uygun olup olmadığı kolayca anlaşılabilecektir. Cihaz; kullanıma hazır şekilde, darbeye dayanıklı, omuzda taşımaya uygun ayarlanabilir ve değiştirilebilir antistatik askılı, mühürlü bir muhafaza içinde olacaktır. Maske üzerinde imalatçı adı veya tanıtımı, kullanma-çalışma süresi, orijinal ağırlığı, seri numarası, imal tarihi/raf ömrü veya eşdeğeri belirtilecek; kullanma ve ikaz yazıları açıkça görülebilir, dayanıklı ve Türkçe olacaktır. Yer altı ocak şartlarına uygun sağlamlıkta, toz ve rutubete karşı sızdırmaz olacaktır. Aparatın kullanımı sırasında darbeye maruz kalabilecek parçaları TS EN 13794 standardına uygun olacaktır. Teklifle birlikte üç adet numune maske verilecektir. Numune maskeler TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı Maske Test Laboratuarında belirtilen performans testlerine tabi tutulacaktır. Numune verilmeyen teklifler ve numunesi yeterli performansı gösteremeyen teklifler değerlendirme dışı kalacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam