Maden ocağında göçük!

Zonguldak'ta özel maden şirketine ait maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 9 madenci, bugün saat 16.22'de sağ olarak çıkarıldı. İşçiler sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü."SORUMLU MÜHENDİS GİZLEDİ"Zonguldak Valisi Ali Kaban, Dilaver Mah

Maden ocağında göçük!
Zonguldak'ta özel maden şirketine ait maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 9 madenci, bugün saat 16.22'de sağ olarak çıkarıldı. İşçiler sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.


"SORUMLU MÜHENDİS GİZLEDİ"

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili, "Göçük saat 03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş" dedi.

Kaban, şunları kaydetti:

"Göçük 03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş. İçeride kalanlardan birinin babası saaat 11.40 civarında emniyetimize konuyu intikal ettirince haberdar olduk. Önlemler alındı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve AFAD ekiplerimiz orada çalışmalar hızla devam ediyor. Mahsur kalan madencilerin sesleri geliyor. Şansımız, göçüğün ocağın çıkış kısmında olması. Göçüğün 20 metre derinliği var. Şu anda arkadaşlar çalışıyor. İşçileri canlı olarak çıkarmayı bekliyoruz."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Vali Kaban, olayın geç haber verilmesiye ilgili maden ocağı yetkilileri hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti.

MADENCİLERİN İSİMLERİ

Ocakta mahsur kalan ve sağ oldukları belirtilen madenciler Yüksel Günbel, Ayhan Günbel, Cüneyt Karaünlü, Muhammet Kilitci, Mustafa Pazarbaşı, Murtaza Pazarcık, Taner Tutal, Müslüm Bayraklı ve Ferhat Mankır'ı kurtarma çalışmaları sürerken, yakınları da ocak önünde bekliyor.

AİLELER ENDİŞELİ

9 kişinin ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Göçükteki madencilerden Ayhan Günbel'in (30) babası Kemalettin Günbel, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 00.00 ile 08.00 vardiyasında çalıştığını, eve dönmeyince merak ederek durumu araştırdığını söyledi.

Servis şoföründen saat 10.00 gibi ocakta kaza olduğunu öğrendiğini anlatan Günbel, "Saat 11.10'da maden ocağının önüne geldim. Burada göçük olduğunu öğrendim. Ocak yetkilileri polisi aramayınca, ben durumu bildirdim. Sanırım olayın medyaya yansımasını istemediler. Göçüğün haber verilmemesi sorumsuzluktur, burada endişeyle bekliyoruz" dedi.

Günbel, 3 yıldır madende çalışan oğlunun, bir çocuk babası olduğunu kaydetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinin incelemelerde bulunduğu ocak çevresinde çok sayıda ambulans da hazır bekletiliyor.

Çevre ocaklardan gelen madenciler de kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

CHP'DEN İKİ İSİM BÖLGEYE GİDİYOR

CHP'den yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Zonguldak'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam