Maden çıkmadan dedikodusu çıktı

 Madencilik firmasının Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sabri Duransoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ta uranyum madeni rezervini tespit etmek için 40'ın üzerinde sondaj çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek yaptıkları sondaj çalışmalarınd

Maden çıkmadan dedikodusu çıktı

 

Madencilik firmasının Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sabri Duransoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'ta uranyum madeni rezervini tespit etmek için 40'ın üzerinde sondaj çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek yaptıkları sondaj çalışmalarında bölgede 7 bin 600 ton rezerv olduğunu ortaya çıkardıklarını söyledi.

 

Bölgede yapılan çalışmanın dünyanın dikkatini çeken bir çalışma olduğunu vurgulayan Duransoy, şöyle konuştu:

 

''Köylülerimizin zenginlik hayalleri fazla. Şu ana kadar firma olarak herhangi bir kazanç sağlanmış değiliz. Tesis kurulmadan uranyum paraya dönüşmez. Köylümüzün yüzü ileride gülecek. Dedikodulara kulak asmamak lazım. Büyük projelerin dedikodusu da büyük oluyor.''

 

Köylülerin sulara uranyum bulaşması nedeniyle hastalıkların arttığı yönündeki iddiaları üzerine suda inceleme yaptırdıklarını ancak her hangi bir olumsuz sonuca rastlanmadığını anlatan Duransoy, ''Orada binlerce yıldır uranyum vardı. O toprağın üzerinde yetişen ekinden yapılan unu yemişiz. Hayvanlar altında uranyum olan otlardan yemiş ancak etkilenmemiş. Maalesef çalışmalar başladıktan sonra da söylenti ve dedikodular da arttı'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam