Maden çalışanlarına iyi haber

Yer altı ve üstü madencilik faaliyetinde bulunanlar, tesislerinde istihdam ettikleri, üretim ve üretim hazırlığı faaliyetinde bulunan personel için meydana gelebilecek kazalara karşı bireysel kaza sigortası yaptırma zorunluluğu getirildi.Resmi Gazete’nin

Maden çalışanlarına iyi haber

Yer altı ve üstü madencilik faaliyetinde bulunanlar, tesislerinde istihdam ettikleri, üretim ve üretim hazırlığı faaliyetinde bulunan personel için meydana gelebilecek kazalara karşı bireysel kaza sigortası yaptırma zorunluluğu getirildi.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, yer üstü ve altı kömür madenciliği ya da diğer madencilik işlerini yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, sigorta poliçesi yaptırmadan veya yürürlükte bir sigorta poliçesi bulunmadan faaliyette bulunamayacak ve faaliyetlerine devam edemeyecek.

İŞYERLERİNİN RİSK DENETİMİ DE SİGORTA ŞİRKETLERİNDE

Karar ile, işyerlerinin üretime uygunluk denetimi de sigorta şirketlerine bırakılıyor. Kararda, "Risk incelemesi sonucunda faaliyetin yapılacağı tesisin asgari sigortalama şartlarını sağladığının tespiti üzerine ilgili tesis için sigorta poliçesi düzenlenir. Poliçe başlangıcından itibaren altı ay içinde aynı risk incelemesi tekrar edilir. Bu madde uyarınca yapılan risk incelemesi sonucunda faaliyetin yapılacağı tesisin asgari sigortalama şartlarını sağlamadığının tespiti üzerine poliçe talebi reddedilir, durum ruhsat vermeye yetkili kamu kurumlarına sigorta şirketince derhal yazılı olarak bildirilir" deniliyor.

SİGORTA ŞİRKETLERİ DE SİGORTA YAPMAKLA ZORUNLU TUTULDU

Karar ile ayrıca, Türkiye'de genel sorumluluk sigortası dalında ruhsatı bulunan bütün sigorta şirketleri bu tip sigorta poliçesini yapmak zorunda tutuldu. Karar üç ay sonra yürürlüğe girecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam