Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesinden büyük başarı

Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2. Uluslararası AB Projesi. Bu alanda Trabzon’da projesi kabul edilen tek okul olma özelliğine sahip olan okul Türkiye’de projesi kabul edilen 4 İmam Hatip Lisesinden biri oldu.   2015 teklif çağrısı döneminde “Okullar

Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesinden büyük başarı
Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2. Uluslararası AB Projesi. Bu alanda Trabzon’da projesi kabul edilen tek okul olma özelliğine sahip olan okul Türkiye’de projesi kabul edilen 4 İmam Hatip Lisesinden biri oldu.
 
2015 teklif çağrısı döneminde “Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA219) ” kapsamında okulu adına sunulan “70 Years of European History (1945-2015)” adlı Erasmus+ projesi kabul edildi. Projenin  temel hedefleri şunlardır: 
 
1-  2. Dünya Savaşı’nın bitiminden sonra Avrupa’da gerçekleşen tarihi olaylar hakkında daha çok şey öğrenmek
 
2- Bu olayların; resim, edebiyat, sinema ve müziğin sanatsal evrimini nasıl etkilediğini öğrenmek
 
3- Tarihi olaylar ile, o zamanlar Avrupa ülkelerinin bilimsel ve teknolojik gelişimleri arasında bağ kurmak
 
4- Avrupa Birliği’nin kuruluşunu gerekli kılan nedenleri öğrenmek
 
5- Öğretim uygulamalarının değişimi yoluyla, okul eğitimi alanında Avrupa boyutuyla yeni metotlar ve öğretim araçları sunmak.
 
6- Daha iyi performanslar elde etmek amacıyla, bilgiyi artırmaya ve özümsemeye katkıda bulunmak
 
7- Farklı kültürlerden insanlar arasında işbirliğini geliştirmek ve okul ortamında var olan coğrafi, ulusal ve ideolojik sınırların kalkmasına katkıda bulunmak
 
8- Avrupa Birliği ve içindeki ortak geleceğimiz hususlarında düşünme ve tartışmaya yol açmak
 
9- Ortak bir Avrupa bilinci ve kimliğinin gelişimini desteklemek ve öğrencilerin aktif Avrupa vatandaşlarına dönüşmelerine katkıda bulunmak.
 
Projenin ilk toplantısı 1-5 Kasım 2015 tarihleri arasında Yunanistan’ın Atina kentinde gerçekleştirilecektir. Proje yönetimi amaçlı bu toplantıya okuldan 2 öğretmen katılacaktır. Daha sonra sırasıyla Romanya, İspanya, Polonya, Portekiz, İtalya ve Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan proje toplantılarına okuldan en az 32 hareketlilik gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Projenin 6. toplantısı Kasım 2016’da, 7 ülkeden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilecektir. 
 
Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Coşkun Çolak “Local Identities Forming Europe” adlı Comenius projesinin kabul edildiği 2013 yılından bu yana, uluslararasıcılık okulun odak noktalarından biri haline gelmiştir. Bu vasıtayla öğrenciler,  hem içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda hayatları boyunca gereksinim duyacakları becerileri kazanmakta hem de bu tür projeler; öğrenciler  arasında diğer kültürlere, toplumlara ve ülkelere karşı var olan ön yargıları ortadan kaldırmaktadır dedi.
 
img_0013-001.jpg
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam