LYS için türbeye akın ettiler

Safranbolu ilçesinde bulunan Yıldız Baba Türbesi,  Lisans Yerleştirme SınavI'na (LYS)  girecek adayların ve ailelerinin akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Yıldız Baba Türbesi'ne gelen adaylar ve aileleri, sınavı kazanmak için dua etmeleri

LYS için türbeye akın ettiler
Safranbolu ilçesinde bulunan Yıldız Baba Türbesi,  Lisans Yerleştirme SınavI'na (LYS)  girecek adayların ve ailelerinin akınına uğradı.
 
Sabahın erken saatlerinden itibaren Yıldız Baba Türbesi'ne gelen adaylar ve aileleri, sınavı kazanmak için dua etmelerinin yanı sıra türbedeki kaynaktan su içti.
 
Safranbolu Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece ilçelerinde değil Türkiye'nin her köşesinde Allah dostu insanların kabirlerinden medet umulduğunu ancak bunun yanlış olduğunu söyledi.
 
Allah dostu kişilerin kabirlerinin her zaman ziyaret edilebileceğini ancak bir medet umulmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaztürk, "Sınav öncesi tıpkı Yıldız Baba Türbesi gibi yerler yoğun ziyaret ediliyor. Bu durum sağlıklı bir durum değil. Yanlış. Sınava girecek adaylar ibadet hanelere gidip dua edebilirler. Allah'tan yardım isteyebilirler. Camilere gidilebilir. Ancak Allah'tan başka kimselerden medet ummak doğru değildir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam