Lüks içinde yaşayan Rus hırsızlar yakalandı

Antalya ve İstanbul'da ev ve iş yerlerinde fark zamanlarda çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı belirlenen yabancı uyruklu 5 kişi, Antalya polisinin yaptığı operasyonla kaldıkları lüks sitede yakalandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü H

Lüks içinde yaşayan Rus hırsızlar yakalandı

Antalya ve İstanbul'da ev ve iş yerlerinde fark zamanlarda çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı belirlenen yabancı uyruklu 5 kişi, Antalya polisinin yaptığı operasyonla kaldıkları lüks sitede yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Antalya merkez ile ilçelerinde ev ve işyerlerinin kapı kilit göbeğinin kırılarak hırsızlık yapıldığını belirledi. Olayların işleniş zamanı ve şeklinin benzer olduğunu tespit eden ekipler, güvenlik kamerası ve mobese kameralarını incelemeye aldı. Polis, görüntülerden şüphelilerin kullandığı aracın plakasını tespit etti. Aracın, Muratpaşa İlçesi'nde yabancı uyruklu A.S, G.S, G.G, R.K. ve I.S. tarafından kiraladığı bilgisine ulaşan polis, şüphelilerin, Türkiye'ye farklı tarihlerde sahte kimliklerle giriş- çıkış yaptığını, İstanbul, Antalya merkez ve Alanya'da kapı kilit göbeği kırmak suretiyle evden ve işyerlerinden hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiklerini belirledi.

RUS İŞADAMI OLARAK TANITTILAR

Kendileri Rusya'dan gelen iş adamları olarak tanıtan şüphelilerin, Serik İlçesi'ndeki Belek turizm bölgesinde kiraladıkları lüks sitelerdeki evlerde kaldığını tespit eden polis, yeterli delil topladıktan sonra operasyon yaptı. 12 Ağustos'ta sabaha karşı Muratpaşa İlçesi ve Belek turizm merkezinde şüphelilerin kaldıkları adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda, A.S, G.S, G.G, R.K ve I.S. gözaltına alınırken, yapılan aramada, çelik kasa ve kapı kilit göbeği açmada kullanılan alet ve malzemeler ile 3 tabanca, bu tabancalara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Aramalarda, ayrıca hırsızlık malı olarak değerlendirilen ziynet eşyaları ve elektronik malzemeler de ele geçirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 5 Rus şüpheli, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam