Lice ve Hani kırsalında 26 bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklandı

Diyarbakır Valiliği terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında dün giriş çıkış ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice ilçesindeki 9 bölgedeki yasağın kaldırıldığını, operasyonların devam ettiği Lice ve Hani ilçe kırsalındaki 26 bölgey

Lice ve Hani kırsalında 26 bölgeye giriş ve çıkışlar yasaklandı
Diyarbakır Valiliği terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlar kapsamında dün giriş çıkış ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen Lice ilçesindeki 9 bölgedeki yasağın kaldırıldığını, operasyonların devam ettiği Lice ve Hani ilçe kırsalındaki 26 bölgeye ise sabah saat 05.00 itibariyle giriş çıkışlar ile sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurdu.
 
Diyarbakır Valiliği Lice ilçesi dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına yönelik Kılıboğan T.- Ayaz Mahallesi - Birlik - Abdil T. -Taşburun Mahallesi-Güzelce Mahallesi-Döşekkaya Mahallesi arasında kalan bölgede operasyon icra edileceğini belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Hani ilçesi; Yukarı Turalı, Akçayurt, Kaledibi, Başaklı, Taşburun, Güzelce, Karapilyar, Aşağıturalı, Damlatepe, Çay, Horsel, Mezartarlası, Sıraevler ve Karapilyari mahalleleri ile Lice ilçesi; Elmadere, Boyluca, Ayaz, Akçapınar, Şenlik, Tuzlaköy, Şabek Komu, Ağılcık, Erginköy, Uysal, Birlik, Şakan mahallelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 20 Kasım 2015 Cuma günü saat:05.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır" denildi.
 
9 BÖLGEDE YASAK KALKTI
Valilik tarafından yapılan açıklamada dün Lice ilçesine bağlı farklı noktalarda yasak ilan edilen 9 bölgede ise operasyonların tamamlandığı ve bu bölgedeki yasağın ise sabah saat 05.00'da kaldırıldığı duyuruldu. Açıklamada, "Lice ilçesi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten BTÖ mensuplarına yönelik Örtülü, Arpacık, Sivri Tepe, Bilgin, Sağlık, Bayırlı, Seyrek, Silkito ve Körha mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 19 Kasım 2015 Perşembe günü saat 17.00’ den itibaren duyurulan yasaklama kararı, 20 Kasım 2015 Cuma günü saat 05.00’den itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza, kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler