Libya'dan ilk Türk kafilesi döndü

Bingazi'den gelen ve içinde 90 yolcunun bulunduğu uçak, Atatürk Havalimanı'na gecikmeli olarak iniş yaptı. Ardından Trablusgarp'tan gelen uçak alana indi. Yolcular, yakınları tarafından karşılandı. Yolculardan Bingazi'de bir inşaat firmasında çalışan Osma

Libya'dan ilk Türk kafilesi döndü

Bingazi'den gelen ve içinde 90 yolcunun bulunduğu uçak, Atatürk Havalimanı'na gecikmeli olarak iniş yaptı. Ardından Trablusgarp'tan gelen uçak alana indi. Yolcular, yakınları tarafından karşılandı.

Yolculardan Bingazi'de bir inşaat firmasında çalışan Osman Horoz, Aa muhabirinin sorularını yanıtlarken, Bingazi'de özellikle kamu binalarına yönelik saldırılar olduğunu belirterek, "Dün akşam da bizim kamp yerimize saldırdılar. Canımızı zor kurtardık" dedi. Saldırıların yabancı şirketlere karşı yoğunlaştığını söyleyen Horoz, çalıştığı iş yerinin saldırı sonucu yandığını anlattı. Horoz, şöyle devam etti:

"Yabancılara karşı saldırılar var, ancak özellikle Türklere yönelik bir saldırı yok. Tepki devlete olduğu için devlet adına çalışanlara saldırı oluyor. Genelde bir yağma var. Mesela bir Türk firmasının kamyonlarını alıp evlerinin önlerine çekmişler. Bu tür yağmayı yapanlar genelde 'çoluk çocuk' dediğimiz insanlar."

Trablusgarp'tan gelen Hakan Terlik ise Bingazi'deki durumun Trablusgarp'a göre çok daha vahim olduğunu söyledi.

Terlik, "Trablusgarp'ta herhangi bir saldırı ve çatışma yok. Ayrıca bu tür bir çatışma, saldırı veya benzeri bir olay beklemiyoruz. Çünkü halk genelde Kaddafi yanlısı, hatta Kaddafi halkın içinde yürüyüşe bile çıktı" diye konuştu.

Trablusgarp'tan geldiğini ifade eden Mehmet Yahyalı ise orada çatışma yaşanmadığını, ancak Trablusgarp dışında yaklaşık 5 ilde çatışmaların olduğunu söyledi.

Ülke genelindeki gösterilerde genellikle gençlerin yer aldığını vurgulayan Yahyalı, gençlerin birbiriyle iletişim kurduğu anda örgütlenebildiklerini söyledi.

Yahyalı, "Çatışmalarda bazen asker de oluyor. Hapisten kapıları açarak dışarıya kaçanlar olmuş. Biz oraya dün gitmiştik. Oradaki esnaf dostlarımız bizden geri dönmemizi ve ortalık sakinleşince gelmemizi istedi. Biz de onları dinledik ve geri döndük" şeklinde konuştu.

Ailesiyle birlikte Türkiye'ye döndükleri için çok mutlu olduklarını söyleyen Mine Şener ise "Ben Trablusgarp'tan geliyorum. Bize Bingazi'den sürekli kötü haberler geliyor. Oraya da uçaklar sevk edilmeye başlamış. Umarım oradaki vatandaşlarımız, dostlarımız da bir an önce döner, çünkü orası çok karışık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler