Leyla'dan sonra 1165 çocuğun yüzü güldü

stanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik ve Kübra İlicepınar, onkoloji servisi ziyareti sırasında kanser hastası 3 yaşındaki Leyla Yiğit ile tanıştı. Leyla’nın tek isteği bir bisikletti. Anca

Leyla'dan sonra 1165 çocuğun yüzü güldü
stanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik ve Kübra İlicepınar, onkoloji servisi ziyareti sırasında kanser hastası 3 yaşındaki Leyla Yiğit ile tanıştı. Leyla’nın tek isteği bir bisikletti. Ancak küçük çocuk, bisikletine kavuşamadan yaşamını yitirdi. Bunun üzerine, üç öğrenci, kronik hastalıklarla mücadele eden çocukların hayallerini gerçekleştirmek için “Leyla’dan Sonra” projesini başlattı.
24 ÜNİVERSİTEDE YÜZLERCE GÖNÜLLÜ
İstanbul Üniversitesi’nde 3 kişiyle başlayan iyilik hareketi, kısa sürede Türkiye’nin her yanına yayıldı. İyilik meleklerinin sayısı, 24 üniversitede yüzlerce kişiye ulaştı. 30’un üzerinde üniversitenin tıp fakültesi öğrencileri de, oluşuma dahil olmak için çalışma başlattı. Çocukları hastanede ziyaret edip onlarla zaman geçiren öğrenciler, gönüllüler aracılığıyla bugüne kadar bin 165 öğrencinin hayalini de gerçekleştirdi.
CECELİ’DEN ŞARKI, CANER’DEN FORMA
Gönüllüler, projeyi www.leyladansonra.com isimli internet sitesi üzerinden yürütüyor. Çocuklarla yaptıkları sohbetler sırasında ‘en büyük istekleri’ni öğrenen öğrenciler, ailenin onayını aldıktan sonra çocuğun isteğini internet sitesi ve sosyal medya üzerinden gönüllülere bildiriyor. Gönüllüler de, ister elden, isterlerse kargo aracılığıyla, hediyeyi çocuklara ulaştırıyor. Bugüne kadar, uzaktan kumandalı arabadan oyuncak bebeklere, takım formasından bebek arabasına kadar yüzlerce hediye, bu yöntemle çocuklara ulaştırıldı. Bazı çocuklar ise ünlülerden isteklerde bulundu. Ünlüler de bu iyilik hareketine sessiz kalmadı. Mustafa Ceceli şarkı söylediği, milli atlet Merve Aydın ve oyuncu Serkan Çayoğlu ise “iyi dileklerini” ilettikleri videoları, hasta çocuklara gönderdi. Fenerbahçeli Caner Erkin, kendisinden imzalı forma isteyen gencin dileğini yerine getirdi. Galatasaraylı futbolcular da 4 yaşındaki bir çocuğu imzalı formayla sevindirdi. Amaçlarının çocuklara sadece hediye vermek olmadığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Leyla’dan Sonra ekibi üyelerinden Mustafa Güler, “Hediye vermek, yaptığımız işin en güzel kısmı. Ama asıl amaç, gördükleri tedavi nedeniyle evlerine bile gidemeyen çocuklarla bağ kurmak, onlara moral vermek” dedi.
onur-005.jpg
ONUR KIVRAK'LA TANIŞTI
Trabzon’da yaşayan ve bir kan hastalığı nedeniyle tedavi gören 9 yaşındaki İsmail’in hayali, Trabzonspor kalecisi Onur Kıvrak’tan imzalı bir formanın gelmesiydi. İsmail, gönüllü üniversite öğrencileri sayesinde hem formasına kavuştu, hem de Onur Kıvrak’la tanıştı.
1166241_f2bfebd8ed435973ce495fc46b7ed259.jpg
 
UÇMA HAYALİ GERÇEK OLDU
Beynindeki  tümör nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören 2.5 yaşındaki Umut Emre uçakları çok seviyordu. THY’den bir ekip özel arabayla hastaneden aldıkları Umut’u Antalya Havalimanı’na götürerek uçağa bindirdi.
1166241_6ddf60f53da16359acb7d60c6903dc96.jpg
TÜM TAKIMDAM İMZA
Isparta’da yaşayan ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 4 yaşındaki Eray’ın en büyük hayali imzalı Galatasaray formasıydı. Leyla’dan Sonra ekibi, Galatasaraylı futbolcuların imzaladığı formayı Eray’a teslim etti. Formasıyla birlikte poz veren Eray’ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler