Kütükcü: “Belirsizlik Ortamında Geçirilen Her An Ekonomi İçin Kayıptır”

 Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ülkede siyasi belirsizliğin bir an önce son bulması için tüm siyasi partilerin sorumlu davranması gerektiğinin belirterek, “İş dünyası olarak bizim temennimiz, ülkenin siyasal istikrar

Kütükcü: “Belirsizlik Ortamında Geçirilen Her An Ekonomi İçin Kayıptır”
 
Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, ülkede siyasi belirsizliğin bir an önce son bulması için tüm siyasi partilerin sorumlu davranması gerektiğinin belirterek, “İş dünyası olarak bizim temennimiz, ülkenin siyasal istikrar ortamında, sanayiye ve ekonomiye odaklanması, yeni bir ekonomik ivme kazanmasıdır. Ekonomiyi, sanayi üretimini ana gündem maddesi yapan bir yaklaşımın tüm siyasi partilerce benimsenmesi gerektiğine, ekonomiyi önceleyen bir yaklaşımın yüzde 83 gibi tarihi bir rekorla sandığa giden seçmen iradesine gösterilecek en önemli saygı işareti olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin ve şehrimizin önünde tamamlanması gereken çok önemli projeler var. Bu projelerin nihayete ermesi için Sayın Başbakanımızın önderliğinde, güçlü, reformlara ara vermeden devam edecek bir hükümetin ivedilikle kurulmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
“İMALAT SANAYİNİ BÜYÜTMELİYİZ”
Konuşmasında Türkiye’nin büyüme rakamlarını da değerlendiren Başkan Kütükcü, Türkiye’nin 22 çeyrektir kesintisiz bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü, bunun önemli bir kazanım olduğunu, ancak özelikle bu yılın ilk çeyrek büyümesinin iyi analiz edilmesi gerektiğini anlattı. Kütükcü, “2015’in ilk çeyreğinde yüzde 2.3 büyüyen Türkiye’de, tarım sektöründe yüzde 2.7, hizmetler sektöründe yüzde 4.1 büyüme kaydedildi. Ancak Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 94.3’ünü gerçekleştiren imalat sanayinde bir büyüme sağlanamadı. Bizler, bu tablonun düzeltilmesi için, Türkiye’nin bir an evvel üretime, sanayiye ve reformlara odaklanmasını istiyoruz. Daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye için sanayinin milli hasıla içindeki payı mutlaka artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
“KONYA’NIN İLK 500’DEKİ FİRMA SAYISI 2 KAT, ÜRETİMDEN SATIŞ RAKAMLARI 5.8 KAT ARTTI”
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’na da değinen Kütükcü, Konya’nın ilk 500’de en fazla firması olan 10’uncu il olduğunu söyledi. Kütükcü, Konya’nın son 10 yılda listedeki firma sayısını 2 kat, üretimden satış rakamlarını da 5.8 kat artırdığını kaydederek, “Son 10 yıla baktığımızda, şehrimizin başarılı bir performans gösterdiğini görüyoruz. 2005 yılında listede sadece 5 firmamız varken, listedeki gücümüzü ikiye katlayarak firma sayımızı 10’a yükselttik. Emsal iller arasında son 10 yılda listedeki firma sayısını 2 kat artıran iki şehirden biriyiz. 2005 yılında listedeki firmalarımızın üretimden satış rakamları 843.3 milyon lira iken, 2014 yılında bu rakam 5.8 kat artarak 5 milyar liraya yaklaştı. Elbette daha iyisi olabilir, ama bu rakamlar da gösteriyor ki Konya, geçtiğimiz 10 yılda Türkiye’nin devler liginde başarılı bir performans göstermiştir” ifadelerini kullandı.
 
“HEDEF, ÜRETİM ODAKLI BİR İNOVASYON MERKEZİ”
Konya Sanayi Odası tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ne kazandırılan ve 24 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete’de Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen Türkiye’nin ilk bölgesel inovasyon merkezi Innopark’taki gelişmelere de değinen Başkan Kütükcü, tamamen üretim odaklı bir inovasyon merkezi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler