Kutsal topraklara gideceklere müjde

 Kabe'nin çevresinde devam eden genişletme çalışmalarının bir bölümü Ramazan ayına kadar tamamlanacak, tavaf alanının üstü de modern şemsiyelerle kapatılacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mekke'de Kabe çevresi ve Arafat bölgesindeki genişletme çal

Kutsal topraklara gideceklere müjde

 

Kabe'nin çevresinde devam eden genişletme çalışmalarının bir bölümü Ramazan ayına kadar tamamlanacak, tavaf alanının üstü de modern şemsiyelerle kapatılacak.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mekke'de Kabe çevresi ve Arafat bölgesindeki genişletme çalışmalarını yerinde incelemesinin ardından Suudi Arabistan hükümeti, Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer'e genişletme çalışmalarıyla ilgili özel sergiyi gezdirdi ve ayrıntılı bilgi verdi.
 
Yetkililer, çalışmalar çerçevesinde Kabe'nin üstünün de belirli bir bölüme kadar kapatılacağını bildirdi.
 
Kabe'nin içinde bulunduğu Mescid-i Haram ve Medine'de Mescid-i Nebevi'deki çalışmalardan sorumlu Suudi Arabistan Kutsal Mekanlar Genel Başkan Yardımcısı Dr. Muhammed Bin Nasır El-Hüzeyn ile İdari Geliştirmeler ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmed Muhammed El Mansuri, Başkonsolos Fikret Özer'e, genişletme ile ilgili atılan tüm adımları, teknik çalışmaları, Kabe'nin modern teknoloji ile nasıl yenilendiğine ilişkin bütün detayları anlattı.
 
Hüzeyn, Ramazan'a kadar Kabe kapısının karşısında yıkılan bölümün zemin ve birinci katının tamamlanacağını ve açılacağını, ziyaretçilerin Ramazan'da daha rahat bir şekilde yeni bölümde de ibadetlerini yerine getirebileceklerini ifade etti.
 
KABE'NİN ÜSTÜ KAPANIYOR
 
Başkonsolos Fikret Özer'e sergide verilen bilgiler arasında, Kabe'nin üstünün bir bölümüne kadar kapatılmasına ilişkin plan dikkati çekti.
 
Medine'de Mescid-i Nebevi'ye dev modern şemsiyeleri yapan, sahibinin de sonradan Müslüman olduğu belirtilen bir Alman şirketinin, Kabe'nin üzerini yine aynı sistemle, çadırlarla belirli bir bölüme kadar kapatacağı öğrenildi.
 
Kabe'nin tam üzerindeki bölümün açık kalacağı ve Kabe'nin üzerindeki bu şemsiyelerin, modern teknoloji sayesinde tamamen açılacağı kaydedildi.
 
Bu uygulamayla güneşin en yakıcı olduğu öğle vakitlerinde çadırların kapatılması ve ortam sıcaklığının belirli bir seviyede tutulmasının hedeflendiği belirtildi.
 
TAVAF ALANI 51 METRE GENİŞLİYOR
 
Alınan bilgiye göre, Kabe çevresinde yürütülen çalışmalarla revakların bulunduğu bölgeler ve zemin katlar şu anki tavaf alanının son sınırından dışa doğru 51 metre genişleyecek.
 
Mescid-i Haram'ın zemin katları, Kabe seviyesine eşit hale getirilecek ve zemin katlarda da tavaf yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam