Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: Cami Kurşunlayan Hainler Asla Amacına Ulaşamayacak

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye'de camileri kurşunlayan, cemaatin camiye gitmesini engelleyen dış güdümlü hainler olduğunu belirterek, "O hainler bilmeli ki; hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklar" dedi. Medine Camii'nin açılış töreninde konuşan Va

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: Cami Kurşunlayan Hainler Asla Amacına Ulaşamayacak

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Türkiye'de camileri kurşunlayan, cemaatin camiye gitmesini engelleyen dış güdümlü hainler olduğunu belirterek, "O hainler bilmeli ki; hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklar" dedi.

Medine Camii'nin açılış töreninde konuşan Vali Yılmaz, İslam'ın Kur'an-ı Kerim'e göre anlatılıp yaşatıldığında birlik ve beraberliğin sağlanacağını ifade etti.

Vali Yılmaz, "Bugün sadece Türkiye sınırlarında değil, ecdadın gittiği o gönül coğrafyası dediğimiz bölgelerde de tapu senetleri, camilerimiz var. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ecdadın gittiği o bölgelerdeki tarihi eserleri, tekkeleri, camileri, hanları, hamamları restore ediyor ve kardeşlerimizin hizmetine sunuyor. Bugün nasıl Bosna Hersek'te Kütahya camisi varsa diğer illerin camisi varsa, demek ki bizim gönül coğrafyası ile ilgili yapmamız gereken çalışmaların hala olduğunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de bunu yapabilecek güç ve iradeye sahip olduğunu görüyoruz. Gönül coğrafyamızdaki insanlarla beraber masum ve mazlum olan özellikle dış güçlerin içimize soktuğu nifaklarla beraber içimizin yandığı, kanların aktığı bugünlerde buna çok daha fazla ihtiyacımız var. Hiçbir şey yapamasak bile en azından gönülden duayla kardeşlerimizin salaha ve feraha kavuşmalarını Cenab-ı Hak'tan niyaz edelim. Ülkemizin içerisinde camileri kurşunlayan, cemaati engelleyen o dış güçlerin güdümündeki içimizdeki hainler de var. O hainler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti milletiyle beraber bu inanç ve düşüncede olduğu sürece hiç kimse birlik ve beraberliğimizi engelleyemez. Bizim birliğimizi sağlayacak olan en temel noktamız camilerimizdir. Bu camilerde okunan Kur'an-ı Kerim, öğretilen hadisler, camilerde aşılanan kardeşlik duygularıdır. Bundan rahatsız olanlar var. Kur'an-ı bilen bir insan bir kardeşine silah çekemez ama maalesef bunu başarmak için bizim insanlarımızı Kur'andan, dinden, imandan ayırmaya çalıştılar. Bu dini, bu millete anlatmak öncelikle görevli arkadaşlarımızın sorumluluğudur. Dinimiz başkalarının anlayışına göre değil, Kur'an-ı Kerim ve sünnetlere göre bizzat anlatılmalıdır. İçimizdeki hainlerin emellerine ulaşmaması için bu önemlidir" diye konuştu.

CAMİNİN BERATINI VERDİ

Cami Dernek Başkanı Mehmet İldeş ve İmam Hatip Ekrem Aşar'a plaket ve cami açılış beratını Vali Şerif Yılmaz takdim etti. Vali Yılmaz, "Devlet yoksa Cuma Namazı kılınmıyor. Devletin verdiği izinle cuma namazı kılınıyor. Bu yüzden Devletin verdiği berat o devlete tabi olmayı gerektiriyor. Devletin verdiği beratı tanımayıp, başkalarının iznine müracat edenler var ise önce dinimizi öğrensinler. Verilen beratın ne anlama geldiğini öğrensinler. Eğer bir ülkede cuma namazı ile ilgili izin veren bir merci varsa diğer konularda da mercidir. Bunun da herkes tarafından kabul edilmesi lazım" ifadelerini kullandı. (EFE)

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: Cami Kurşunlayan Hainler Asla Amacına Ulaşamayacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam