Kürtçe üniversite geliyor !

 Mezopotamya Vakfı, Diyarbakır'da Türkiye'nin eğitim dili Kürtçe olan ilk üniversitesini kurmak için çalışmalara başladı. Kürtçe üniversite kurulmak üzere kurulan vakıf, bir ay içinde kurulumla ilgili çalışmaları tamamlayacak. Vakfın kurulmasının ardından

Kürtçe üniversite geliyor !

 

Mezopotamya Vakfı, Diyarbakır'da Türkiye'nin eğitim dili Kürtçe olan ilk üniversitesini kurmak için çalışmalara başladı. Kürtçe üniversite kurulmak üzere kurulan vakıf, bir ay içinde kurulumla ilgili çalışmaları tamamlayacak.
 
Vakfın kurulmasının ardından tespit edilecek kurucu rektör ve mütevelli heyetince üniversitenin kurulması için Yükseköğretim Kurulu'na başvuruda bulunulacak. Üniversitede Türkçe ve İngilizce'nin yanı sıra ilerleyen süreçte Ermenice ve Süryanice de eğitim verilmesi planlanıyor.
 
Mezopotamya Vakfı Başkanı Selim Ölçer, "Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çalışmalarımızı çok olumlu buldu. Ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirtti" dedi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam