Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

 Törenin ardından şehit polis Doğan'ın cenazesi, gözyaşlarıyla memleketi Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne uğurlandı. Törende ayakta durmakta güçlük çeken anne Züleyha Doğan, şehit olan oğlunu Kürtçe ağıtlarla el sallayarak uğurladı. Dün saat 22.30'da Van- Edr

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

 

Törenin ardından şehit polis Doğan'ın cenazesi, gözyaşlarıyla memleketi Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne uğurlandı. Törende ayakta durmakta güçlük çeken anne Züleyha Doğan, şehit olan oğlunu Kürtçe ağıtlarla el sallayarak uğurladı.

 

Dün saat 22.30'da Van- Edremit karayolu üzerinde bulunan Edremit Konteyner kentin güvenliğini sağlayan polis noktasına, araç içinden PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda İstanbul'dan geçici görevle Van'a atanan polis memuru 30 yaşındaki Abdurrahman Doğan ağır yaralandı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Doğan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Bitlisli şehit polis memuru için bugün Van Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Başsavcı Osman Nuri Güler, Ak Parti İl Başkanı Abdullah Aras, şehit polisin yakınları ve meslektaşları katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Van Valisi Münir Karaloğlu konuşma yaptı.

 

'ULUSLARARASI FİTNE ODAKLARI YİNE AYNI OYUNA BAŞVURDU'

 

Polis memuru Abdurrahman Doğan'ın kalleşçe bir saldırı ile şehit edildiğini söyleyen Vali Karaloğlu, 'Terör fitne tohumlarını saçarak bizim birliğimize dirliğimize kardeşliğimize kastetmek, huzurumuzu bozmak istiyor. Ama bu milletin ortak kültürü, ortak değerleri, inancı dini ortak yaşama iradesi terörün fitnesini boşa çıkaracaktır. Ülkemizin bölgesinde yükselen güç olmasından rahatsız olan uluslararası fitne odakları yine aynı oyuna başvurdular. Ve yine aynı maşayı kullanmaya başladılar. Onun için de Ramazan tanımadan bayram bilmeden olayları tırmandırıyorlar, saldırılarına devam ediyorlar" diye konuştu.

 

'ŞEHİDİMİZ NORŞİNLİ'

 

Vali Karaloğlu, Bitlis'in Güroymak İlçesi'nden olan şehit Doğan'ın Güroymak'ın eski Kürtçe adı olan Norşin'i de kullanarak şöyle konuştu:

 

"Ama hem uluslararası fitne odakları hem de bu terör örgütü şunu iyi bilsinki bu millet bu kirli oyun karşısında asla diz çökmeyecektir. Hem terör örgütü, hem de bu fitne odakları terörle hiçbir yere varamayacaklarını asla bir sonuç elde edemeyeceklerdir. Şehit kardeşimiz komşu ilimiz Bitlis'ten, Norşin'den, Norşinli bir kardemiz. Depremden sonra gönüllü olarak Van'a yardımcı olmak için buraya geldi. Ama bu şehirde huzuru bozmak isteyenler, depremzedenin huzurunu bozmak isteyenler kardeşimizi şehit ettiler."

 

ANNE KÜRTÇE AĞITLARLA EL SALLAYARAK UĞURLADI

 

Tören sırasında şehidin annesi Züleyha Doğan ayakta durmakta güçlük çekerken, Kürtçe ağıt yaktı. Kürtçe "Oğlum sana tabut yakışmıyor" diyen anne Doğan'ı şehidin meslektaşları teselli etmeye çalıştı. 

 

Anne Züleyha Doğan bekar olan oğlunu Kürtçe ağıtlarla el sallayarak uğurlarken, kardeşleri ve babası Sabri Doğan da konuşmakta ve ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit polis memuru Doğan okunan duaların ardından memleketi Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne uğurlandı. Şehit palis Güroymak İlçesi'nin Değirmenli Köyü'de ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazıyla köy mezarlığında toprağa verilecek.

 

Şehit polis Abdurrahman Doğan 2004 yılında Dicle Üniversitesi Beden Eğitim Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne girip 2011 tarihinde mezun olan Doğan, İstanbul Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev başladı. 21 Mart 2012 tarihinde de kendi isteğiyle Van'da görevlendirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam