Kurbanlıkları internet üzerinden sattı

 Yasak, hayvanlarının yüzde 70'ini de 3 günde satmayı başardı. Kendisini 'genç girişimci' olarak tanımlayan Duygu Yasak, hayvancılıkla uğraşan ailesinin de desteğiyle ticarete atılmaya karar verdi. Kurban Bayramı'nı fırsat bilen Yasak, Konya'dan 70 küçükb

Kurbanlıkları internet üzerinden sattı

 

Yasak, hayvanlarının yüzde 70'ini de 3 günde satmayı başardı.
 
Kendisini 'genç girişimci' olarak tanımlayan Duygu Yasak, hayvancılıkla uğraşan ailesinin de desteğiyle ticarete atılmaya karar verdi. Kurban Bayramı'nı fırsat bilen Yasak, Konya'dan 70 küçükbaş hayvan getirterek sosyal paylaşım siteleri üzerinden kurbanlık satışına başladı. Ticarete ilk adımını bu sayede attığını anlatan Duygu Yasak, "Kurban Bayramı'nı fırsat bilip böyle bir girişimde bulunmaya karar verdim. Ailemin yörük kültüründen gelmesi de bir etkendi. İşin ehli insanlarla bir ekip oluşturdum. Konya'dan hayvanları getirdik. Sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarım üzerinden mailler atarak satışları aktif hale getirdim ve kolaylaştırdım" diye konuştu.
 
ÇAĞA AYAK UYDURMAK LAZIM
 
Bilişim sektöründen yararlanmasının satışları artırdığını anlatan Yasak, "Çağa ayak uydurmak lazım. Önceden sosyal medya vardı da satıcılar mı kullanmıyordu? Bu da bir ticari girişim. Hayvancılık sosyal medyadan çok uzak gibi görünüyor ama aslında değil. Biz de bunu değerlendirdik. Geri dönüşümü de şu anda çok iyi. Satışlar yolunda gidiyor" dedi.
 
Yakın çevresinde 'girişimciliği' ile tanındığını ve bu nedenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü'ndeki eğitimini yarıda bıraktığını aktaran Duygu Yasak, "Sosyal paylaşım siteleri üzerinden kurbanlık satışı yaptığımı görenler bu duruma çok şaşırdı. 22 yaşındaki bir kızın böyle bir girişimde bulunuyor olması pek çok insanı şaşırttı. Bu da satışlara yansıdı" ifadelerini kullandı.
 
SATIŞLARIN BÜYÜK KISMI İNTERNETTEN
 
Girişimciliği sayesinde Konya'dan getirtdiği 70 küçükbaş hayvandan 45'ini üç günde satmayı başardığını vurgulayan Duygu Yasak, "Satışların büyük kısmı sosyal paylaşım sitelerinden oldu. Bizim fiyatlarımız biraz daha uygun. Hayvanlarımızı alanlara eski bayramları yaşatmayı amaçlıyoruz. Buraya geldiğinde kesim noktaları, piknik alanları oluşturduk" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler