Kuma getireceğim dedi başına neler geldi?

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı Karabahçe Köyü’nde imamlık yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki İsmail Ö., 25 Temmuz 2011’de iddiaya göre “İkinci eş getirip evleneceğim” diye espri yaptı.Köyde de imamın, teyzesinin kızıyla duygusal ilişki yaşadığı dedi

Kuma getireceğim dedi başına neler geldi?

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne bağlı Karabahçe Köyü’nde imamlık yapan 2 çocuk babası 40 yaşındaki İsmail Ö., 25 Temmuz 2011’de iddiaya göre “İkinci eş getirip evleneceğim” diye espri yaptı.

Köyde de imamın, teyzesinin kızıyla duygusal ilişki yaşadığı dedikodusu yayılınca karısı 36 yaşındaki Nesrin Ö., tencerede ısıttığı kızgın yağı, eve geç gelen kocasının üzerine döktü. Nesrin Ö., acıyla dışarı fırlayan kocasının kafasına bu kez sıcak su döktü. İsmail Ö. ile kavgayı ayırmaya çalışan oğlu M. Ö.’nün, vücudunda 2. ve 3. derece yanıklar oluştu.
 
SANIK KORUMA ALTINDA
 
Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı, Nesrin Ö.’nün olayda kullandığı kızgın yağ ve sıcak suyu “silah” sayarak “birinci derece akrabayı kasten yaralama” suçundan kocası ve oğlu için 5’er yıl olmak üzere 10 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi. Siverek 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya can güvenliği nedeniyle koruma altına alınan Nesrin Ö. katılmadı. İsmail Ö. ve oğlu M.Ö. mahkemede hazır bulundu.
 
‘KASTEN ÖLDÜRME SUÇU’
 
Mahkeme heyeti, hakkında “yaralama” suçundan dava açılan Nesrin Ö.’nün, ağır cezada yargılanması gerektiğine hükmetti.
 
Heyet, “Sanık, müşteki İsmail’e yönelik ilk önce tencerede ısıttığı kızgın yağı fırlatmış ve bu eyleminden çok kısa bir süre sonra da su ısıtıcısıyla ısıtılmış sıcak suyu başından aşağı doğru boşaltmıştır. Sanığın kararlılıkla ve çok kısa zaman aralıklarıyla müştekiye kızgın yağ ve sıcak su dökmesi eylemlerinin bir bütün olarak değerlendirilmesinde sanığın kasten yaralama değil öldürmeye yönelik kastı olduğu kanaati oluşmuştur. Sanığın kızgın yağı silah olarak kullandığı da dikkate alındığında kasten adam öldürmek suçundan yargılanmalıdır” dedi.
 
İKİ KEZ MÜEBBET
 
Mahkeme, gerekçeli kararında Nesrin Ö.’nün TCK’nın 82’nci maddesi uyarınca “Altsoy ve eşi kasten öldürmek” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanması gerektiğine hükmetti. Ardından Nesrin Ö.’nün kasten öldürme suçunu elinde olmayan sebeplerden tamamlayamadığı için TCK’nın 35. maddesi uyarınca 20 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması istendi.
 
Dosya Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Şanlıurfa’da kıskançlık yüzünden imam olan kocası İsmail Ö.’nün üzerine kızgın yağ döken ve “yaralama” suçundan yargılanan Nesrin Ö., ağır cezalık oldu. Görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderen Siverek 1. Asliye Ceza Mahkemesi, “Sanık kızgın yağı silah olarak kullanmıştır, kasten adam öldürmek suçundan yargılanmalıdır” dedi.
 
‘Erkeğe yapılan şiddete ‘Dur’ deme zamanı’
 
DİYARBAKIR ve Adana’daki hastanelerde uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayati tehlikeyi atlatan imam İsmail Ö. vücudundaki yanık ve yaraların hayatını altüst ettiğini söyledi. İsmail Ö., çıkan yasaların daha çok kadınları koruduğunu belirterek, “Kadına şiddet uygulanıyor diye kıyameti koparanlar, benim mağduriyetime sessiz kaldılar. Erkeğe karşı yapılan şiddete karşı ‘Dur’ deme zamanı geldi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler