Kulu Arpa hasadına başladı

Konya'nın Kulu ilçesinde arpa hasadına başlandı. Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Tuz Gölü sınırlarında bulunan Bozan, Tuzyaka, Zincirlikuyu mahallelerinde arpa hasadına başlandığını belirtti. Ziraat Odası Başkanı Erdoğan, Kulu TMO İlçe Müdürü Muh

Kulu Arpa hasadına başladı
Konya'nın Kulu ilçesinde arpa hasadına başlandı. 
Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Tuz Gölü sınırlarında bulunan Bozan, Tuzyaka, Zincirlikuyu mahallelerinde arpa hasadına başlandığını belirtti. Ziraat Odası Başkanı Erdoğan, Kulu TMO İlçe Müdürü Muhammet Görkem ile arpa hasadı, biçerdöver takibi ve dane kaybını yerinde incelemek üzere Bozan Mahallesi'ne gittiklerini belirterek, "Arpalarda dekara ortalama 350 ila 500 kilogram verim elde ediliyor. Verimden memnun olan çiftçiler taban fiyatlarının düşük olmasından şikayetçiler" dedi.
TMO Kulu İlçe Müdürü Muhammet Görkem de, şu anda henüz arpaların daha yaş olarak işlenmekte olduğuna değinerek, birkaç gün sonra hasadına başlanmasının daha sağlıklı olacağını, hasadın kurumuş olarak yapılabileceğini belirtti. Görkem, "Çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne arpalarını veya buğdaylarını satmaları veya emanete bırakmaları için ÇKS belgelerini getirerek ibraz etmeleri gerekiyor. Ayrıca arpa ve buğdayların randevuyla alımına başlandı. Ekmeklik Anadolu kırmızı sert buğdayın fiyatı 862 TL'den, arpa ise 645 TL'den işlem görecek" şeklinde konuştu. 
Yerinde inceleme yapan Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan ve TMO Müdürü Muhammet Görkem, tarlalarda biçerdöver tarafından meydana gelebilecek dane kayıplarına dikkat çekerek, çiftçilerin bu konuda duyarlı olmalarını, dane kayıplarını kontrol etmelerini ve dane kaybı varsa konu ile ilgili olarak Ziraat Odası Başkanlığı veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine haber vermelerini istedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam