Köyde altın heyecanı!

87 yıl önce Yunanistan'a göç etmek zorunda kalan bir Yunan vatandaşı geçtiğimiz aylarda İstanbul'da yaşayan bir tanıdığına, Akalan Köyü'ndeki İstiklal Caddesi üzerinde bir noktada babasına ait yüklü miktarda gömü altın olduğunu söyledi. Bu söylentiye göre

Köyde altın heyecanı!

87 yıl önce Yunanistan'a göç etmek zorunda kalan bir Yunan vatandaşı geçtiğimiz aylarda İstanbul'da yaşayan bir tanıdığına, Akalan Köyü'ndeki İstiklal Caddesi üzerinde bir noktada babasına ait yüklü miktarda gömü altın olduğunu söyledi.

 

Bu söylentiye göre göç sırasında geride bırakılan altınların peşine ise Ümraniye'de bir fabrikada çalışan Murat Ağca düştü. Ağca'nın girişimiyle Müzeler Müdürlüğü'nden ve Kaymakamlıktan izin alındıktan sonra 5 Ocak günü köylülerin şaşkın bakışları altında kazı başladı.

 

Kazıya Jandarma, Arkeolog ve Mal Müdürlüğü'nden yetkililer de eşlik etti. Birbuçuk gün süren kazıda kumluk alanda 6 metre derinliğe inildi. Fakat Ağca hedefine ulaşamadı ve kazı ekibi köyden eli boş ayrıldı. Altın aranan bölge ise toprakla örtüldü.

 

Akalan Köyü Muhtarı Halil Akgeyik (53), "Daha buradan önce telefon ve kanalizasyon hattı geçti. Eğer gömü olsaydı o zaman ortaya çıkardı. Bence eski köyde aramalıydılar ancak orası da ağaçlandırıldı. Hepimiz heyecanlanmıştık, umutlanmıştık ama boş çıktı" dedi. Köy sakinlerinden Mecit Yörük (67) ise "Köyümüzde altın aranması herkesi heyecanlandırdı" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler