Koşuya kalbi dayanmadı!

Yaşları 50'nin üzerinde yüzlerce kişinin katıldığı koşularda 50-70 yaş arası yarışmacılar 1500 metre, 70 yaş üstü erkek ve kadınlar 800 metre koştu. 'sağlıklı yaşam için spor' sloganıyla yapılan koşuların 50-70 yaş arası etabını bitiren bir yarışmacı, yar

Koşuya kalbi dayanmadı!

Yaşları 50'nin üzerinde yüzlerce kişinin katıldığı koşularda 50-70 yaş arası yarışmacılar 1500 metre, 70 yaş üstü erkek ve kadınlar 800 metre koştu. 'sağlıklı yaşam için spor' sloganıyla yapılan koşuların 50-70 yaş arası etabını bitiren bir yarışmacı, yarışmanın sonunda aniden yere yığıldı. Yarışma boyunca hazır bulunan Ankara Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 ekipleri, ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yarışmacıyı Dışkapı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. İsmi belirlenemeyen erkek yarışmacının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Pursaklar Belediyesi'nin 5. kez düzenlediği koşulara her yaştan katılım oldu. Belediyenin verdiği eşofman takımlarıyla yarış alanında hazır bulunan yarışmacılar, dereceye girmek için koştu. Yarışmaya hızlı bir şekilde başlayan birçok yaşlı yarışmacı, daha sonra yarışmayı yürüyerek bitirmek zorunda kaldı.

Yarışmalara, kadınlar günlük ev kıyafetleriyle katılırken, bazı yarışmacıların da güneşten korunmak için şemsiye tipinde şapka taktığı görüldü.

Yarışmaya katılan görme engelli 56 yaşındaki Bekir Koçak, amacının kendilerinin de bu tür etkinliklere katılabileceğini göstermek olduğunu belirterek, yarışmada torununun kendisine yardımcı olduğunu söyledi.

Yaşlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada 58 ve 71 yaşındaki iki bayan yarışmacı, günlük düzenli spor yaptıklarını ve hiçbir rahatsızlıklarının olmadığını ifade etti. Bitiş çizgisini geçenlerden 76 yaşındaki Faik Turkan, yarışmaya 3. katılışının olduğunu ve bu sefer daha iyi bir sonuç alacağını umduğunu belirtti. 70 yaşındaki bir kadın yarışmacı bel fıtığı ve kilo sorunu olmasına karşın yarışmaya katıldığını ifade ederken, bazı kadın yarışmacılar da rakiplerinden bir kısmının yarışmayı otomobillere binerek tamamladığını iddia etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, koşuların geleneksel hale geldiğini ifade ederek, "Yaşlılarımıza 2. baharlarını yaşatıyoruz. İlçemizin çeşitli yerlerindeki park ve koşu parkurlarında hemen her gün antrenman yaparak bu yarışmaya hazırlandılar. Diğer illerden de katılım oldu. Elleri öpülesi büyüklerimize bu şekilde hizmet veriyoruz." dedi. Yarışmada dereceye girenler, Kızılcahamam'da termal otellerde tatil ödülü kazandı.

BAYANLARDA İLK ÜÇ DERECEYE GİRENLER SIRASIYLA ŞÖYLE:

50-55 yaş: Nazlı Yıldırım, Hatice Erten, Saffet Koca.

56-60 yaş: Bedriye Gürkan, Şerife Öztürk, Melek Kaya.

61-65 yaş: Nihal Arıkan, Fadime Özbek, Hanife Yılmaz.

66-70 yaş: Gürbüz Şipka, Meliha Demir, Fatma Çelik.

71-76 yaş: Selime Meral, Fatma Polat, Ayşe Hanifeoğlu.

ERKEKLER İLK ÜÇ DERECEYE GİRENLER SIRASIYLA ŞÖYLE:

50-55 yaş: Levent Coşan, Şenol Özdemir, Doğan Sözer.

56-60 yaş: Müslüm Doğan, Mehmet Sakarya, Ömer Çetin.

61-65 yaş: Rıza Demir, Hikmet Biçer, Nurali Yamak.

66-70 yaş: Satılmış Çavuş, Hikmet Açar.

71-76 yaş: Veli Yamaç, Abdurrahman Halıcı, Gültekin Sedef.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam