Korkmaz davasında yeni gelişme!

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin davanın görülmesine Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilirken, mahkeme başkanı olayla ilgili 11 tanığın dinleneceğini söyledi.Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın davasının Kayseri 3. Ağır

Korkmaz davasında yeni gelişme!

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin davanın görülmesine Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilirken, mahkeme başkanı olayla ilgili 11 tanığın dinleneceğini söyledi.

Gezi olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın davasının Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam ediliyor. Sanık polis Şaban Gökpınar, “Ali İsmail Korkmaz’ın darp olayı sonrasında, gaz maskeli kişiyi net olarak görebilmiş mi? Bulunduğu olay ile darp olayı arasında 500-600 metrelik bir mesafe var. Bu olayı nasıl görebiliyor? Darp eden şahıslar olay sonrasında nereye doğru gidiyordu? Gezi eylemlerine katılan şahsın tanıklığına ne kadar güvenilir?” diye sordu. Sorunun sorulmasından sonra savunma avukatları salonda Şaban Gökpınar’ı yuhalayarak tepki gösterdi.

Tanık Semih Berkay Yapıcı, “Olayla aramda 20 metre falan vardı. Gaz maskeli polisi gördüm. Gaz maskeli polis sürekli gaz maskesi takıyordu. Olaydan sonra fırına geldiler ve gaz maskesini çıkardılar ondan sonra gaz maskeli kişinin Hüseyin olduğunu fark ettim” cevabını verdi.

Mevlüt Saldoğan’ın avukatı ,“Tanığa neden burada müdahale edilmemiş. Güvenli bölge olduğu yönünde bir çağrı mı olmuş? Fırının bulunduğu bölgeye eyleme katılanları kendisi mi çağırmıştır?” diye sorunca avukatlar arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Ali İsmail Korkmaz’ın yakınlarının avukatı Ayhan Erdoğan, "“Tanığa ’neden sağ kaldın’ diye bir soru sorulmaz. Sanıklara ’siz niye Ali İsmail Korkmaz’a saldırdınız’ diye sorulmalı. Böyle bir soru sorulmaz. İtiraz ediyoruz” dedi.

Sanık Yalçın Akbulut, "Tanık internette olayı anlatıyor. Benim eşkalim çok rahat fark edilirdi. Ben vicdanen rahatım. İlk ifadesinde neden benden bahsetmiyordu. Aradan ne geçti, ne değişti?" diye konuştu.

Mahkeme başkanı, tartışmaların sürmesi halinde duruşmayı erteleyeceği uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam