Körez’de TOKİ isyanı

Haber61/Haber Servisi - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Vakfıkebir Körez Mahallesi’nde yaptırılan 234 konutluk TOKİ evleri sakinleri ilgisizlikten isyan ediyor.Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi’nde TOKİ evleri olarak bilinen 234 konut sahibi ev

Körez’de TOKİ isyanı

Haber61/Haber Servisi - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Vakfıkebir Körez Mahallesi’nde yaptırılan 234 konutluk TOKİ evleri sakinleri ilgisizlikten isyan ediyor.

Vakfıkebir İlçesi Körez Mahallesi’nde TOKİ evleri olarak bilinen 234 konut sahibi evlerin yağan yağmur nedeniyle tavanlardan sular aktığını ve yer yer çatlaklar olduğu, özellikle yolların olmaması nedeniyle birçok hak sahibinin evlerini yok pahasına sattıklarını belirttiler.

Toki konutlarına taşınalı dört yıl olduğunu belirten 50 yaşındaki Aydanur Yazıcı, “Her yağmur yağdığında başımıza yağmur yağıyor. Evin içinde her yağan yere leğen koyarak eşyalarımızın zarar görmemesine çalışıyorum. Eğer böyle olacaksa evin içinde durma ile dılarda durmanın arasında fark yok dışarıda dururum daha iyi. Yeter artık kadın olarak daha çekemiyoruz, her gün halı çek koltuk çek ne kadar daha çekeceğiz."

Çok mağdur olduklarını belirten Ayla İnan “mutfaklarını hiç kullanamadığını belirterek yağmur dışarı değil de evimde bana yağıyor” dedi.

Özellikle yolların çok kötü olduğunu ve araçlarının erken kırıldığını belirten Ayşe Bulut “öğrencilerimizi okula servis ile yolladığımızda aklımız çocuklarımızda kalıyor eve gelene kadar diken üzerinde duruyoruz. Kışın kar yağdığında yolar dik olduğu için arabalarımız kayıyor. Yolar zaten ayrı bir sorun. Mevcut olan yolun asfaltlandığı yönünde basında haberler çıkıyor. Oysa TOKİ Yolu hala asfaltlanmadı. Burada ilgi eksikliği var. Ahmet İnan TOKİ’ye taşınalı dört yıl olduğunu belirterek dört yıldan beri sıkıntılar artarak devam ettiğini ilgilenenlerin hiç birine ulaşamadıklarını dile getirdi. TOKİ Bölge Müdürü Abdurrahman Hekimoğluna ulaşamadığımızı edindiğimiz bilgilere göre Of İlçesi’ndeki Toki evlerine gitmiş. Acaba Sayın Hekimoğlu sadece Of Toki evlerinin müdürümü? Bizim müdürümüz değil mi? Her kes tamam yapacağız diyor ama sonuç olarak yapan kimse yok.

Binalarımız dış cepheden su alıyor, çatılarda su diz boyu, özellikle BİMER Vasıtasıyla Başbakanlığa şikâyet ettiğimiz halde arayan ve soran kimse yok, bir sonuç alamadık. Her sabah okullara bir sürü öğrenci taşıdığını belirten TOKİ durağı dolmuş şoförü Abdullah Akdoğan” yollarımız çok berbat. Yolun güzergâhının değişmesi için Bakan yardımcımız Sayın Muhammet Balta Beye bizzat durumu bildirdim. Fakat bizin yolumuza hiç kimse çare olmadı. Korkarak gidip geliyorum. Allah göstermesin bir kaza olduğunda bunun hesabını kim verecek diyerek yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler